FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Tommy Oar kent een stormachtige ontwikkeling

01-10-2011

0 reacties


Tommy Oar kent bij FC Utrecht een stormachtige ontwikkeling. "Voor mij persoonlijk had het seizoen niet beter kunnen beginnen."

Het seizoen 2011/2012 is voor Tommy Oar goed van start gegaan. Met twee doelpunten en drie assistst heeft hij al regelmatig van zich laten spreken. De 19-jarige buitenspeler kwam vorig seizoen slechts tot dertien wedstrijden. Maar dit seizoen heeft hij onder coach Erwin Koeman een basisplaats. De voormalige speler van Brisbane Roar maakt indruk in Utrecht.

De sterke vorm van Oar aan het begin van het huidige seizoen vloeit voort uit zijn indrukwekkende optredens op het FIFA WK onder-20 in juli en augustus. Op het mondiale toernooi maakte hij in de openingswedstrijd tegen Ecuador een prachtige goal, welke later uitgeroepen werd tot Doelpunt van het Toernooi.

"Sinds het WK onder-20 ben ik iedere wedstrijd vanuit de basis gestart", zegt de 4-voudig Australisch international in een interview met Goal.com. "Voor mij persoonlijk had het seizoen niet beter kunnen beginnen. Ik ben blij met de manier waarop alles nu gaat. Het is nu zaak om deze lijn door te trekken."

Mertens als concurrent
Samen met Adam Sarota en Michael Zullo kwam de jongeling in april vorig jaar over van Brisbane naar Utrecht. In zijn eerste jaar in de Domstad kwam hij niet veel aan spelen toe. Desondanks was het een waardevol jaar voor Oar. "Ik heb het laatste jaar veel geleerd. Het was lastig voor mij om aan spelen toe te komen want ik had Dries Mertens voor me. Nu hij naar PSV is vertrokken krijg ik de kans. Vorig jaar heb ik veel geleerd, en niet alleen van hem. Ik leerde ook van de tegenstanders met wie we te maken kregen. Ik zit nu vol vertrouwen met de kansen die ik krijg van de trainer."

"Ik heb stappen gemaakt. In mijn eerste wedstrijden ging het niet slecht. Ik heb dan ook het vertrouwen van het team. Sinds ik mijn eerste doelpunt maakte (tegen Roda JC op 27 augustus) merk ik dat ik echt beter wordt. Daar wil ik mee doorgaan."

"Koeman heeft een positieve kijk op het spel, wat me veel vrijheid geeft op het veld. Je bent daardoor niet bang om fouten te maken."

Nadat Ton du Chatinier afgelopen zomer werd vervangen door Erwin Koeman ging het hard met Oar. "We mogen onze eigen dingen doen en hij wil aanvallend spelen. Daar hou ik van. Koeman heeft een positieve kijk op het spel, wat me veel vrijheid geeft op het veld. Je bent daardoor niet bang om fouten te maken. We gaan er met z'n allen voor en zetten druk op de tegenstander.

Vernieuwing bij Utrecht
Met het wegvallen van Mihai Nesu en het vertrek van spelers als Ricky van Wolfswinkel, Dries Mertens, Michael Silberbauer en Michel Vorm heeft FC Utrecht afgelopen zomer heel wat kwaliteit en ervaring ingeleverd. "Dit jaar hebben we een enorm jong team. De gemiddelde leeftijd van ons elftal bij een wedstrijd is 22 of 23 en dat is best opmerkelijk. Koeman geeft de jongelingen een kans."

Oar maakte vorige week in de KNVB Beker tegen De Graafschap een prachtig doelpunt. Hij pikte de bal op eigen helft op, dribbelde naar voren en haalde met links verwoestend uit. "Daar had ik wat geluk bij. Maar het schieten is wel een onderdeel van mijn spel. Als ik een beetje ruimte krijg en kans zie om te schieten, dan doe ik het. Hopelijk kan ik het blijven doen."

"Ik heb de laatste tijd niet veel aan de nationale ploeg gedacht. Ik focus me namelijk volledig op Utrecht. Ik hoop dat ik het hier goed blijf doen. Dan komen de interlands vanzelf wel."

Oar maakte deel uit van het Australie dat onlangs nog tot de finale van de Azie Cup reikte. Maar sindsdien is de aanvaller niet meer opgeroepen. Oar maakt zich niet druk. "Ik heb de laatste tijd niet veel aan de nationale ploeg gedacht. Ik focus me namelijk volledig op Utrecht. Ik hoop dat ik het hier goed blijf doen. Dan komen de interlands vanzelf wel."

Na een negende plek vorig seizoen zit Europees voetbal er dit jaar niet in voor FC Utrecht. Maar Oar wil Europa in. Daar gaat hij vol voor met de club. "We hebben hetzelfde doel als vorig seizoen. Het is nog vroeg in het seizoen. Maar als we op deze manier blijven werken dan moet het lukken", aldus Oar.

Bron: goal.com

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing