FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Ten Hag wil variabel zijn met minder spelers

22-07-2015

8 reacties


In de voorbereiding op het nieuwe seizoen valt op dat FC Utrecht meerdere spelsystemen in wedstrijden toepast. Daar waar Robbie Alflen vorig seizoen onder meer als opdracht had om altijd uit te gaan van het 4-3-3 systeem, heeft zijn opvolger Erik ten Hag inmiddels ook al met het 3-5-2 / 5-3-2 systeem gespeeld. Soms vond de wisseling van spelsysteem ook in de rust van een duel plaats.

In Voetbal International zegt Ten Hag over het werken met verschillende systemen: 'Ik wil me nergens op vastpinnen hoe we gaan spelen, dat kan ook per wedstrijd en per tegenstander anders zijn.'
Als FC Utrecht met twee spitsen gaat spelen, dan is Sébastien Haller volgens VI zeker van een basisplaats. Ten Hag kan daarnaast dan kiezen voor Ruud Boymans (mits weer fit), Rubio Rubin of Nacer Barazite. Laatstgenoemde is in de afgelopen zomer doorgegaan met trainen, en circa negen kilo afgevallen. Barazite maakt in de oefencampagne volgens VI ook een uitermate gedreven indruk.

De nieuwe technische staf heeft volgens VI een professionele discipline rondom de selectie gecreëerd en hen lijkt niets te ontgaan. Op dit moment werk het duo Ten Hag / De Jong met een groep van 27 spelers, en dat vindt Ten Hag te veel. Hij is blij met de dubbele bezetting van iedere positie, en weet dat concurrentie spelers scherp houdt. Spelers moeten echter wel uitzicht hebben op speeltijd om frustraties en onrust te voorkomen.

Uitgangspunt is daarom de selectie terug te brengen naar drie keepers, 18 tot 19 veldspelers en drie tot vier talenten. Daarmee is de selectie dus rond, al blijft een interessante aanvaller die als buitenkansje kan worden gehaald, wel een optie.
Omdat vooral het middenveld overbezet is, komen Mark Diemers, Fernando Quesada en Adam Sarota voor een verhuur in aanmerking. Voor Quesada en Sarota kan dit een tweede verhuurperiode worden. Ook aanvaller Léon de Kogel komt in aanmerking voor een verhuur. Na eerdere verhuur van De Kogel aan VVV Venlo en FC Almere kan dit dus zijn derde verhuurperiode worden. Mede omdat Ten Hag aangeeft dat FC Utrecht alert blijft op een buitenkansje in de vorm van een aanvaller, is de vraag of er voor De Kogel nog toekomst is bij FC Utrecht.

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 8 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing