FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

“Tegen toppers ontstijgt FC Utrecht het niveau”

15-09-2012

8 reacties


Jan Stekelenburg is sinds de fusie van zijn club DOS met Elinkwijk en Velox tot FC Utrecht in 1970 seizoenkaarthouder. In de aanloop naar de wedstrijd tegen PSV heeft de 69-jarige Utrechter vertrouwen in het team. "Je ziet dat FC Utrecht tegen toppers zijn niveau vaak ontstijgt. Daar reken ik ook deze keer op", zegt de oud-voetballer van DOS. Stekelenburg speelde bij DOS op het hoogste niveau totdat hij een ernstig ongeluk kreeg en het spelen op het topniveau onmogelijk werd.

Tijd nodig
Enige kijk op het voetbal kan hem dan ook niet worden ontzegd. "Ik heb dit seizoen tot nu toe alles uit en thuis gezien en ik zie het team beter worden. Tegen VVV-uit was het één helft goed en in Breda heb ik genoten", zegt de voormalig verdediger, die tevens als aanvaller regelmatig zijn opwachting maakte. Vooral is hij gecharmeerd van de nieuwe doelman. "Ja, die Ruiter die steekt er bovenuit. Goeie aankoop van de club. En van Mulenga verwacht ik ook het een en ander. Als hij wat rustiger aan de bal wordt, kan hij uitgroeien tot een topvoetballer. En laten we niet vergeten dat we veel jonge talenten in de selectie hebben. Het heeft tijd nodig, maar ik geloof er in dat het er uiteindelijk uitkomt", zegt Stekelenburg overtuigend.

Als het over PSV gaat schiet hem één wedstrijd gelijk te binnen. "De halve finale in de beker in 1985 in Eindhoven. Met Van Ede in de goal. Die wonnen we na penalty's. Een wedstrijd om nooit te vergeten", vertelt de man die één van de gezichten van de Heart of Life-campagne van FC Utrecht is.

Heimwee
Hij is zichzelf al een paar keer op de campagneposters tegengekomen in de stad. De stad waar hij iedere dag doorheen fietst. Elke dag rijdt hij over de grachten en langs de Dom. "Maar één keer per jaar ga ik samen met mijn vrouw op vakantie. Naar Gran Canaria. En weet je wat zo leuk is; daar kom ik mezelf weer tegen op die posters. Ik heb een paar van die campagneposters in Gran Canaria laten ophangen. Dat ze weten dat ik er weer aan kom. Maar ja, na een dag of tien begint het bij mij weer te kriebelen. Dan krijgt Jantje last van heimwee, wordt er dan gezegd", vertelt hij met een lach in zijn stem. "En of het nou die club is of de stad, mijn hart klopt voor Utrecht."

Seizoenkaart nog steeds voordelig
Ondanks dat het seizoen al twee thuiswedstrijden onderweg is, is het nog steeds voordelig om een seizoenkaart aan te schaffen. Wie voor het duel tegen PSV nog een seizoenkaart aanschaft, zit de rest van het voordelig op zijn eigen plaats in Stadion Galgenwaard. Ook de bekerkraker tegen Ajax op woensdag 26 september is dan GRATIS te bezoeken.

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 8 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing