FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Tamale Utrecht Football Academy (TUFA) officieel geopend

04-06-2012

3 reacties


Vorige week is in Ghana de Tamale Utrecht Football Academy officieel geopend. Deze voetbalschool biedt jongeren uit de Ghanese regio Tamale naast een gedegen voetbalopleiding, middels scholing, ook een maatschappelijke toekomst. Namens FC Utrecht waren grootaandeelhouder Frans van Seumeren en de Ghanese middenvelder Nana Asare bij de plechtigheid aanwezig. Asare heeft zich als ambassadeur aan de TUFA verbonden. Beelden ziet u morgenochtend bij U Vandaag op RTV Utrecht.

Bijzondere gasten
Tijdens de opening, geheel in traditionele Ghanese stijl, waren naast Van Seumeren en Asare ook de minister van Jeugd en Sport van het Afrikaanse land aanwezig, evenals enkele plaatselijke hoogwaardigheidsbekleders. Ook een vertegenwoordiging van de Nederlandse Ambassade, de vicepresident en de technisch directeur van de Ghanese voetbalbond, een aantal oud-internationals van de Black Stars (het Ghanese nationale elftal) en een aantal meegereisde businessclubleden van FC Utrecht woonden de festiviteiten bij.

Tamale Utrecht Football Club
Twee jaar geleden heeft Frans van Seumeren in het Noorden van Ghana een stuk grond gekocht om daar een voetbalschool te vestigen, waarbij sportieve en sociale ontwikkeling hand in hand gaan. Op het complex is inmiddels een veld met kleedkamers gerealiseerd en zijn de vertrekken waar de jeugdspelers verblijven, een restaurant, een school met drie leslokalen en een gastenverblijf in gebruik genomen. Het tweede voetbalveld wordt binnenkort aangelegd. Ook heeft de academy de beschikking over een eigen spelersbus. Het eerste team van TUFC heeft dit jaar meegespeeld in de op één na hoogste competitie van Ghana.

Sportieve en maatschappelijke ontwikkeling
TUFA geeft jongeren in Noord-Ghana een betere toekomst door middel van voetbal, zowel TUFA-spelers als jongeren uit de gemeenschap. TUFA-spelers volgen training, onderwijs en life skills programma's en worden ingezet als rolmodellen bij gemeenschapsprojecten. Daarnaast zet TUFA zich in voor de ontwikkeling van de lokale competitie en voorlichting over mensenhandel en voetbalmigratie. De voetbalschool biedt plaats aan 25 jongens. Zij wonen daar, gaan daar naar school en krijgen daar hun voetbaltrainingen.

Abdulai Alhassan
De algemeen directeur van TUFC is Abdulai Alhassan. De ex-prof is zelf opgegroeid in Tamale en heeft als voetballer o.a. bij Racing Mechelen en V.V. De Meern gespeeld. Zijn Nederlandse vrouw Jolanda Goes heeft de leiding over de maatschappelijke kant van de voetbalschool. Werkzaamheden worden met behulp met de lokale bevolking uitgevoerd.

Samenwerking
De samenwerking van FC Utrecht met TUFC is met name gericht op de overdracht van voetbaltechnische kennis. Daarnaast ondersteunt FC Utrecht TUFA door materialen beschikbaar te stellen. Het project wordt ook ondersteund door de Wilde Ganzen, een ontwikkelingsorganisatie die met kleinschalige projecten armoede in ontwikkelingslanden probeert te bestrijden.

RTV Utrecht
Bij de opening van de Tamale Utrecht Football Academy werden opnames gemaakt. RTV Utrecht zendt dinsdagochtend in U Vandaag een item uit van de festiviteiten.

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing