FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Steve de Ridder naar FC Utrecht

01-08-2013

8 reacties


FC Utrecht heeft  aanvaller Steve de Ridder gecontracteerd. De 26-jarige Belg komt transfervrij over van Premier League-club Southampton en tekent in Utrecht een contract voor drie seizoenen.

De Ridder wordt vanavond gepresenteerd en  sluit morgen aan bij de selectie. Naar verwachting is hij zondag inzetbaar in de eerste competitiewedstrijd van FC Utrecht tegen Go Ahead Eagles.

Meerwaarde

“Met Steve halen we een speler binnen die op verschillende posities uit de voeten kan”, zegt manager spelerszaken Edwin de Kruijff op de clubwebsite. “Zo is hij inzetbaar als bewegende tweede spits, maar kan hij ook vanaf de zijkant van het middenveld komen.”

“Steve is een jongen met power en snelheid die zowel beschikt over voetbaltechnische kwaliteiten als over de juiste mentaliteit en spirit. Een meerwaarde voor FC Utrecht.”

Fanatieke aanhang
De Ridder is blij met zijn overstap naar De Galgenwaard. “Ik kijk ernaar uit mijn rentree te maken in de Eredivisie. FC Utrecht is een mooie club, met een fanatieke en passionele aanhang.”

“De mensen hier lieten blijken mij heel graag naar de club te halen om de ploeg te versterken. Dat vertrouwen doet mij deugd. Ik hoop van grote waarde te kunnen zijn voor FC Utrecht. Hier ga ik mijn uiterste best voor doen”, aldus De Ridder

Southampton F.C. maakte eerder vandaag op zijn website bekend dat het contract met De Ridder in goed overleg was ontbonden. De Ridder kon daardoor met een transfervrije status op zoek naar een nieuwe club.

Toeslaan
De Ridder stond al eerder in de belangstelling van FC Utrecht. De Kruijff: “Wij wilden Steve een aantal jaar geleden al overnemen van De Graafschap, maar toen kwam het niet tot een transfer en vertrok hij naar Engeland. Sindsdien zijn wij hem blijven volgen en hebben wij zijn situatie nauwlettend in de gaten gehouden. Nu was het moment daar om toe te slaan en hem naar FC Utrecht te halen.”

Als basisspeler had De Ridder in zijn eerste seizoen bij Southampton een belangrijk aandeel in de promotie naar de Premier League. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan Bolton Wanderers dat uitkomt in het Championship.

De Ridder kwam eerder in België uit voor AA Gent, Eendracht Aalst en VW Hamme.

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 8 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing