FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Stadionbeleving bij FC Utrecht

25-02-2013

19 reacties


Van Arnold Janssen ontvingen wij onderstaand verslag. Arnold ging op uitnodiging van FC Utrecht naar dit groepsgesprek met als onderwerp 'stadionbeleving'.

Stadionbeleving bij FC Utrecht


Begin februari las ik http://fcutrecht.nl/nieuws/actueel/5606/geef-je-mening-over-het-wedstrijdbezoek en reageerde. Ik werd uitgenodigd en was op 20 februari in het stadion.

Bij dit groepsgesprek waren negen supporters aanwezig en deze vertegenwoordigden ook meerdere vakken van het stadion. Het mooie van een goed groepsgesprek is dat er, zonder al te veel sturing van de gespreksleider/ster, veel wordt besproken. Zo ook nu en ik noem een paar highlights:
•Op de vraag waarom betrokkenen naar het stadion gaan, werd vrijwel unaniem geantwoord dat er naast voetballen ook een soort "familiegevoel" is. In mijn geval klopt dat wel, want een belangrijke drijfveer voor mij is om ook lekker samen met mijn zoon Robin (9 jaar) te gaan en zijn positieve fanatisme te zien.
•Geen van de aanwezigen heeft een onveiligheidsgevoel binnen het stadion. Wel was de vrijwel unanieme mening dat de veilgheidsregels rondom voetballen doorslaan. Een veel gehoorde ergernis was dat vooral stewards vooral met de regels bezig zijn en geen vermogen hebben om in de geest van de gebeurtenissen te handelen. En aan de andere kant kijken deze stewards ook "weg" als er groepjes supporters zijn die kwalijke teksten roepen.
De vraag is daarom uiteindelijk of dit misschien meer ellende in de hand werkt dan voorkomt. Je kunt dit helaas nooit wetenschappelijk beantwoorden, maar het feit dat er uitgebreid over is gesproken zegt wel iets.
- ook de verschillen in behandeling tussen "Bunnikside" en de rest van het stadion is meerdere keren benoemd. Genoemde voorbeelden:
- vlak voor een wedstrijd mogen supporters op de Bunnikside zonder fouilleren naar binnen, terwijl dat op andere tribunes niet mag,
- het bier, de catering is aan de Bunnikside veel beter en zou voor een deel in de rest van het stadion mogen worden overgenomen.
- er zijn vragen over het beleid bij uitwedstrijden. Zo wordt er snel aangegeven dat er (bijna) geen kaarten meer zijn, terwijl het "uitvak" dan maar nauwelijks vol zit. Hier lijkt FC Utrecht steun en inkomsten te missen.

Bovenstaande zaken zijn voor de doorgewinterde supporter m.i. allemaal bekend en al veel eerder besproken. Desondanks is het goed dat deze zaken uitgebreidt aan de orde zijn geweest. De onderwerpen leven nog steeds. Ik ben alleen al daarom erg benieuwd naar het vervolg binnen FC Utrecht (wordt daar ook van op de hoogte gehouden). Als er daadwerkelijk een nieuwe, meer transparante wind gaat waaien, dan is een reactie op genoemde punten op zijn minst op zijn plek. Ik kom daar zeker weer op terug.

Maar... waarom afwachten? Als bovenstaande punen nog steeds hot zijn, dan ligt hier ook een mooie uitdaging voor TS! Punten kunnen natuurlijk ook gewoon op de agenda worden gezet en daarom ben ik zeer benieuwd naar de reacties op dit verhaal!! Bedenk daarbij dat bekende punten bespreken in een nieuwe setting tot andere resultaten kunnen leiden.

Tenslotte nog een leuk onderwerp: wifi in het stadion. De gespreksleidster vertelde dat dit voor een eredivisieclub in Nederland nauwelijks betaalbaar is. Er wordt daarom aan een oplossing gewerkt voor alle profclubs in Nederland. Natuurlijk zit er ook weer een commercieel belang bij, want hiermee kan bijvoorbeeld de Man of the Match-keuze breder worden gepromoot (en dus meer inkomsten uit sponsoring genereren). Ik zeg: laat maar komen!

Arnold Janssen

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 19 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing