FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Sneijder en Bovenberg debuteren in basiself

26-08-2011

2 reacties


De afgelopen week aangetrokken Daan Bovenberg en Rodney Sneijder debuteren zaterdagavond in de basis bij FC Utrecht in het thuisduel met Roda JC. Dat heeft trainer Erwin Koeman vrijdagmiddag gezegd tijdens zijn wekelijkse perspraatje op Sportcomplex Zoudenbalch.

Ten opzichte van het duel met Vitesse (2-1 verlies) behoort Michael Zullo wel weer tot de selectie. Koeman liet nog in het midden of de linksback terugkeert in de basis, of dat de vorige week sterk spelende Dave Bulthuis de voorkeur krijgt.

Komende week vliegt een kwartet internationals uit wegens interlandverplichtingen: Zullo en Adam Sarota voor Australië, Alexander Gerndt is uitgenodigd voor de twee interlands van Zweden en Jacob Mulenga keert kortstondig terug naar thuisland Zambia.

Topteams
En dus kan Koeman nog steeds niet honderd procent bouwen aan zijn team. "Dat is niet prettig. Maar topclubs hebben nu eenmaal internationals", lachte hij. Maar dan, serieus: "We hebben door allerlei oorzaken tot dit moment nog niet één keer kunnen trainen zoals we zouden willen. Uiteindelijk komt er een moment dat dat wel kan en dan kunnen we stappen maken."

Net als FC Utrecht kende ook Roda JC een matige seizoensstart met een gestolen overwinning op FC Groningen en nederlagen tegen Feyenoord en RKC Waalwijk. Wat verwacht Koeman voor wedstrijd? "Zij zullen komen om niet te verliezen, hopen op een punt, maar het liefst drie natuurlijk. Ook wij willen graag winnen, maar moeten ook Bovenberg en Sneijder nieuw inpassen. Het wordt afwachten hoe de wedstrijd zich ontwikkelt. We weten wat wij willen en hoe wij willen spelen. Dat is je uitgangspunt."

Kansrijker
Wat volgens de trainer in ieder geval anders moet ten opzichte van de wedstrijd tegen Vitesse, is dat de aanval soms te snel de diepte willen zoeken. "Af en toe moet je geduld hebben en het positiespel opzoeken om uiteindelijk kansrijker te zijn", zei Koeman. "Daar hebben we afgelopen week op de training wat aandacht aan besteed. Je moet ook op balbezit kunnen spelen en dat kunnen wij nog te weinig. Ik vond ons tegen Vitesse in balbezit zeer matig. Ondanks dat, hadden we absoluut niet hoeven te verliezen. Dus laat staan wanneer we meer balbezit hadden gehad."

Koeman verwacht geen problemen met nieuwelingen Rodney Sneijder, die dinsdag bij de groep aansloot, en Daan Bovenberg, die alleen vrijdag van de partij was bij FC Utrecht. "Daan is een jongen die weet wat er van hem wordt verwacht door de gesprekken die Foeke Booy en ik met hem gevoerd hebben. Het is een intelligente, slimme jongen, dus ik verwacht daar geen problemen mee."

"Rodney is vol vertrouwen, het wordt zaak dat hij niet te veel wil gaan doen. Dat heb ik hem ook gezegd, dat hij gewoon het spel moet spelen dat hij gewend is en meer niet. Vaak willen dat soort jongens zich graag bewijzen, zeker voor eigen publiek, waardoor ze zichzelf in hun enthousiasme voorbij kunnen lopen. Daar moeten we voor waken natuurlijk."

Lensky
Naast de langgeblesseerden Jan Wuyten, Junior Fernández, Frank Demouge en Edouard Duplan, is ook Leon de Kogel niet van de partij door een blessure. Jacob Lensky trainde donderdag en vrijdag niet mee wegens migraine en is daardoor eveneens buiten de selectie gehouden, net als Gianluca Nijholt, André Krul en de na zijn rode kaart tegen Vitesse voor twee duels geschorste Marcus Nilsson.

Ook trainer Jan Wouters zit de eerste van zijn twee wedstrijden schorsing uit. "Robbie Alflen zit op de bank", zegt Koeman. "Dus net als bij een speler, schuif je ook wel eens een trainer door vanuit Jong Utrecht", besluit de oefenmeester lachend.

Vooraf aan de wedstrijd tegen Roda JC, die om 20.45 uur begint, nemen de naar PSV vertrokken Dries Mertens en Kevin Strootman afscheid van de supporters van FC Utrecht. Voor Jan Willem van Dop betekent het duel met de Limburgers zijn laatste officiële wedstrijd als voorzitter van de club.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:
Rob van Dijk; Daan Bovenberg, Ismo Vorstermans, Alje Schut en Dave Bulthuis; Johan Mårtensson, Rodney Sneijder en Nana Asare; Alexander Gerndt, Jacob Mulenga en Tommy Oar.

Bron: DUIC.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 2 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing