FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Silberbauer en Lenksy vraagtekens voor zondag

04-12-2010

0 reacties


De selectie herstelde vrijdag tijdens een rustige uitlooptraining van het duel met Napoli. De inzetbaarheid van Michael Silberbauer (bovenbeen) en Jacob Lensky (scheenbeen) voor zondag is nog onzeker. Beiden kampen met de naweeën van de Europese wedstrijd. Zaterdag zal moeten blijken of ze fit genoeg zijn om tegen Heerenveen te kunnen spelen. Afwezig zijn Michael Zullo, Nana Asare en Jacob Mulenga.

Met name de laatste twee spelers had Du Chatinier tegen Napoli goed kunnen gebruiken, zo vertelde hij vrijdagmiddag tijdens het wekelijks persgesprek. Hij blikte uiteraard nog terug op het spectaculaire treffen met de Italianen. De spelers zaten er volgens hem na afloop in de kleedkamer helemaal doorheen vanwege de zware fysieke inspanningen die gevraagd werden. "We zijn niet in de omstandigheden om te kunnen doorwisselen en hebben bovendien een erg jonge bank. Daardoor worden toch vaak dezelfde spelers belast."

Du Chatinier wees op het hoge tempo waarin zijn ploeg in de eerste helft speelde en dat niet vol te houden viel na rust. Hij noemde de 3-2 voor rust de doodsteek voor zijn ploeg, maar was ook realistisch. "Napoli is duidelijk verder dan wij. Hun spelers zijn net wat slimmer. Maar zij hebben ook een begroting van 120 miljoen en wij 16 miljoen. Gelukkig hebben we niet verloren en goed gespeeld. Dat proberen we mee te nemen naar de wedstrijd tegen Heerenveen."

Du Chatinier ziet in de Friezen een directe concurrent. Een tegenstander ook met een goede spelopvatting. "Het zou fantastisch zijn als we na zo'n zware week van Heerenveen winnen. Daarna hebben we voor het eerst sinds lange tijd weer een normale trainingsweek zonder doordeweekse wedstrijd."

Dat ritme van twee wedstrijden per week is er na de winterstop door de Europese uitschakeling niet meer. Met nog een uitwedstrijd tegen Liverpool ("Het blijft fantastisch om daar te kunnen spelen") op het programma kijkt Du Chatinier al met voldoening terug op het Europese avontuur. "We hebben FC Utrecht internationaal op de kaart gezet", stelt hij. "Als groep gaan we er ook nog de revenuen van plukken tijdens de tweede competitiehelft. Met name de jongere jongens, die leren om onder druk snel te handelen en snel om te schakelen. Dat nemen ze mee in hun bagage."


Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing