FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Schut: "Rood had van mij niet gehoeven"

03-10-2011

0 reacties


Alje Schut kende met FC Utrecht een zorgeloze avond tegen RKC Waalwijk (3-0). De verdediger sprak na afloop uitgebreid met Goal.com.

"Van Sichem zette de toon"
Allereerst blikte Schut terug op de ruime zege van zijn ploeg. "Het was wel een terechte overwinning. We wilden echt laten zien dat we thuis sterker zijn dan RKC, daarom vond ik ons ook scherp spelen. Zij liepen vooral tegen veel kaarten op en uiteindelijke resulteerde dat in een rode kaart. Daardoor win je uiteindelijk makkelijk."

Daarmee snijdt de verdediger gelijk het belangrijkste moment van de wedstrijd aan. RKC-spits Geoffrey Castillion kon vlak voor rust vroegtijdig inrukken nadat hij tegen zijn tweede gele kaart was opgelopen. Die zware straf was twijfelachtig, vond ook Schut. "De scheidsrechter (Tom van Sichem, red.) zette door het geven van al die kaarten onbewust de toon. Die tweede gele kaart was makkelijk gegeven en had wat mij betreft niet gehoeven."

"Ook tegen grote ploegen punten pakken"
Utrecht liep met elf man vervolgens uit naar een eenvoudige overwinning. "Natuurlijk ging het daarna makkelijker. Je weet dat je het met een man meer uit kan spelen en dat zij in de tweede helft moe gaan worden. Als je het geduld bewaart, krijg je meer kansen en kan je zelfs nog verder uitlopen."

Voor de Domstedelingen was de zege zeer welkom. Utrecht had vier competitieduels op rij niet meer gewonnen en kent daardoor een moeilijke start in de Eredivisie. Daar is Schut het overigens niet mee eens. "Iedereen zegt dat, maar volgens mij hebben we gewoon twaalf punten en ik denk dat dat een redelijke start is. We moeten alleen ook tegen de grote ploegen punten gaan pakken."

Doelstelling Europees voetbal
Ook over de doelstelling van dit seizoen is de verdediger duidelijk. "We willen de play-offs weer halen en van daaruit Europees voetbal. Vanaf de play-offs is namelijk alles mogelijk. Of we nou negende of zesde worden maakt niet uit, daarna valt toch alles weg. Voor ons is het wel weer heel belangrijk dat Frank Demouge en Edouard Duplan terug zijn."

Mertens en Strootman
Komende week speelt Utrecht in Eindhoven tegen PSV. Schut ontmoet dan weer zijn voormalige ploeggenoten Kevin Strootman en Dries Mertens. Beide spelers transfereerden deze zomer en zijn momenteel een van de smaakmakers bij PSV. "Dat is fantastisch", aldus Schut. "Ik hoop dat ze een mooi ontvangst krijgen van onze meegereisde fans. Strootman verbaast me sowieso niet, ik had honderd procent verwacht dat hij ook daar de lijnen uit zou zetten. En van Dries had ik het gehoopt, maar ook hij doet het geweldig."

Bron: goal.com
Foto: Fotografie René van der Laan 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing