FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Schikkingsvoorstel KNVB grote gevolgen voor FC Utrecht

09-11-2012

10 reacties


De KNVB heeft FC Utrecht een schikkingsvoorstel gedaan naar aanleiding van de wanordelijkheden rondom het duel FC Utrecht - Ajax dat op 26 september jongstleden werd gespeeld in Stadion Galgenwaard. FC Utrecht wordt veroordeeld tot een onvoorwaardelijke boete van 15.000 euro. Daarnaast moet FC Utrecht bij een herhaling in een periode van twee jaar, het eerstvolgende officiële thuisduel spelen zonder publiek.

"Hier waren wij al bang voor", zegt Algemeen Directeur Wilco van Schaik. "Wij hebben inmiddels reacties ontvangen van supporters die vinden dat het schikkingsvoorstel gunstig uitvalt voor de club. Zij denken louter aan de boete van 15.000 euro. De straffen in het schikkingsvoorstel hebben echter grote gevolgen voor FC Utrecht", zegt Algemeen Directeur Wilco van Schaik. "Het spelen van een thuisduel zonder publiek betekent voor ons een financiële strop van meer dan 200.000 euro. Deze straf hangt de komende twee jaar als het zwaard van Damocles boven het hoofd van de club. Hier ligt een grote verantwoordelijkheid voor de club en haar supporters."

FC Utrecht bereidt maatregelen voor om herhaling van de wanordelijkheden in de toekomst te voorkomen. Van Schaik: "We zetten in eerste instantie in op het voorkomen. Maar, daarnaast treffen we ook maatregelen om middelen in handen te krijgen waarmee we materiele en financiële schade kunnen verhalen op de raddraaiers. Feit is dat het verschrikkelijk is wat is voorgevallen en dat we dit niet nog eens willen meemaken in Utrecht." De KNVB heeft FC Utrecht tot 15 november de tijd gegeven om te reageren. FC Utrecht beraadt zich over het schikkingsvoorstel.

Bron: FC Utrecht

Reacties

Bij dit bericht zijn 10 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing