FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Robin Ruiter geniet bij hecht FC Utrecht

22-10-2012

2 reacties


FC Utrecht lijkt dit seizoen eindelijk weer een ploeg te hebben om rekening mee te houden. Mede dankzij het goede keeperswerk van Robbin Ruiter staat de jonge formatie van Jan Wouters keurig zesde, vlak achter Ajax en Feyenoord. Ruiter is enorm trots op die klassering.

"Het is fantastisch zoals het nu gaat. Vanaf week één zit er een stijgende lijn in ons spel. Het gaat beter en beter", aldus de geboren Amsterdammer zondag na de gewonnen wedstrijd bij ADO Den Haag (2-1).

Vertrouwen en vriendschap
Ruiter was vorig jaar nog doelman van FC Volendam. Hij heeft de stap van de eerste divisie naar de eredivisie vrij moeiteloos gemaakt. De doelman denkt dat dat ook komt doordat hij erg goed is opgevangen door zijn nieuwe teamgenoten. Mede daarom staat hij met enorm veel vertrouwen onder de lat. "Het helpt als je goed wordt ontvangen. Als dat niet zo is, zie je dat meteen terug in het veld", merkt hij op.

Ondanks dat de hele defensie, op Jan Wuytens na, uit jonge twintigers bestaat is de 25-jarige doelman in negen wedstrijden pas acht keer gepasseerd. Ruiter merkt in de kleedkamer dat het onderling erg klikt. Hij spreekt zelfs van vriendschap.

Geen ego's
"We gaan allemaal goed met elkaar om", verduidelijkt Ruiter. "Soms drinken we met een paar jongens iets, of gaan we uit eten. Dat we bijna allemaal van dezelfde leeftijd zijn, draagt ook zeker bij aan de sfeer. Die hechtheid stralen we volgens mij op het veld ook uit. We gunnen elkaar ook iets. Er zitten geen ego's in de weg."

Dat de spelers nu meer voor elkaar overhebben dan vorig seizoen, was volgens Ruiter vooral in de thuiswedstrijd tegen PSV goed te zien. Utrecht hield toen met negen spelers stand en won met 1-0. "Toen zagen we in dat als we zoiets tegen PSV kunnen, we dat ook tegen andere ploegen kunnen."

Bron: telgraaf.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 2 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing