FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Robbin Ruiter doet Vorm vergeten in Utrecht

13-08-2012

4 reacties


Hij heeft er patent op, tot Man of the Match verkozen te worden bij zijn debuut. Zo ging het op 20 november 2009, toen hij voor het eerst het doel van FC Volendam verdedigde in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport, en zo ging het zondag, tijdens zijn eerste duel als
keeper van FC Utrecht in de seizoensouverture met Feyenoord.

Robbin Ruiter zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat de Rotterdammers tot de blessuretijd moesten knokken voor een overwinning met het kleinst mogelijke verschil. Ruiter had alleen geen antwoord op een harde kopbal van Sekou Cissé, maar pareerde wel knap schoten van Lex Immers, Guyon Fernandez en Ruben Schaken, zodat de geboren Amsterdammer zich mag laten kronen als eerste Speler van de Week in het nieuwe seizoen.

Wederom een glansdebuut. Na afloop bleef Robbin Ruiter bescheiden over zijn rol. Hij had gedaan wat hij moest doen: ballen tegenhouden, maar wat opviel was de rust die hij uitstraalde tijdens zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau. Gek genoeg voelde hij weinig zenuwen.

In zijn jeugd is hij behalve een talentvolle voetballer, ook een tennisser met potentie. Hij combineert beide sporten, maar kiest uiteindelijk voor een bestaan onder de lat. Dat kón ook niet anders met een vader, Jeroen, die jarenlang een verdienstelijk amateurkeeper was en een verre oom, Jan Ruiter, die in 1976 met Anderlecht de Europa Cup voor bekerwinnaars won en zelfs international werd.

Als doelman wordt er lang aan hem getwijfeld. De reus van 1 meter 96 was vroeger een klein, iel keepertje. 'Ik had zo weinig kracht in beide benen, dat ik de bal nauwelijks het zestienmetergebied uitkreeg', vertelt Ruiter. 'Toch koos ik uiteindelijk voor voetbal.' Hij ontwikkelt zich bij FC Volendam tot een talentvolle keeper, maar moet lang wachten op zijn debuut.

Uiteindelijk vindt hij zichzelf onder trainer Frans Adelaar terug als derde keeper en wordt vooral gebruikt als ‘veldvulling'. 'Ik heb dat seizoen vaker rechtsback gespeeld dan in het doel gestaan', kijkt hij terug. ' Ik was veldvulling, vroeg me serieus af wat ik daar nog deed. Als ik het aangaf bij Zoetebier (destijds keeperstrainer, red.), mocht ik sporadisch wat keepen. Na een maandje was dat dan weer over. Ik stond een jaar stil in mijn ontwikkeling. Ja, ik voelde me een beetje gebruikt.'

Maar dan keren zijn kansen. Ruiter denkt na over een vertrek, maar mag toch blijven, als tweede doelman achter Theo Zwarthoed. Als die geblesseerd raakt, is Ruiter eindelijk waar hij wíl staan: onder de lat van FC Volendam. Ook als Zwarthoed terug is, verandert de status van Ruiter niet. Hij blijft eerste keus en ontwikkelt zich zó goed dat hij wordt gekozen tot beste speler in de Jupiler League.

Met zijn aflopende contract komt ook de interesse los: SC Heerenveen en Vitesse tonen belangstelling, net als Newcastle United en Southampton, maar één club bleef volhouden: FC Utrecht, dat zo zijn problemen had na een jaar waarin Rob van Dijk en Roberto Fernández om niet konden overtuigen. De ploeg zelf zondag tegen Feyenoord ook nog niet, al is één probleem opgelost. Na het debuut van Robbin Ruiter praat in Utrecht tenminste niemand nog over Michel Vorm.

Bron: VI.nl/Martijn Krabbendam

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 4 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing