FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Respect

11-09-2005

0 reacties


Gisteravond een enorm dieptepunt voor FC Utrecht. Naar de wedstrijd PSV – FC Utrecht was slechts één bus met 45 supporters afgereisd om de ploeg te steunen. Deze mensen hadden toch de moeite genomen om, ondanks allerlei tegenwerkingen door de politiek en de clubs, een kaartje te kopen voor deze wedstrijd. Een wedstrijd waarvan je eigenlijk van tevoren al weet wat het resultaat zal zijn. Deze 45 dienen ons aller respect en waardering.

Ik weet nog van vroegere tijden dat 45 man bij een uitwedstrijd geen opvallendheid was. Zo herinner ik me nog een wedstrijd bij Roda JC op het oude Kaalheide, met uitvak nog aan de andere zijde, waar ik 12 lotgenoten tegenkwam. Ook bij deze wedstrijd kon je van tevoren het resultaat uittekenen en stond je onoverdekt in regen en wind te wachten op het eindsignaal om dan in de auto weer naar huis te gaan. Scheldend en tierend over weer een nederlaag, slecht spel en barre omstandigheden. Maar ook dan al beseffend dat je de volgende uitwedstrijd weer van de partij was.

Langzaam is in de jaren ’90 de hype gekomen om massaal af te reizen naar de uitwedstrijden. De vaste volgers moesten ineens ruim voor de wedstrijd hun kaart aanschaffen. In de “goede oude tijd”ging je gewoon op zondag naar het stadion van de tegenstander en kocht bij het lege uitvak een kaartje voor de wedstrijd. Maar vanaf ongeveer 1995 – 1996 wilde iedereen naar de uitwedstrijden. Dit ondanks er steeds meer combi’s kwamen en er in de nieuwbouw van de stadions absoluut geen rekening meer werd gehouden met de bezoekers van de tegenpartij.

Een paar jaar hebben we dat met z’n allen vol gehouden. Toen ging het nieuwtje er vanaf en zagen we de aantallen een dalende lijn inzetten. Uitkaarten, onnodige combi’s, veevervoer, belachelijk geplaatste uitvakken met slecht zicht, hoge prijzen en onbeschofte behandeling door politie zorgden, soms samen met het voetbaltechnische aspect, ervoor dat de supporters afhaakten.

Met als (voorlopig) tragisch dieptepunt dus die ene bus naar Eindhoven. Ik heb respect voor deze mensen die de gang toch weer maken naar het stadion. Die 45 man die toch die spelers en club weer achterna reizen. In mijn ogen verdienen deze mensen aanstaande zondag bij FC Utrecht – Vitesse een huldiging op het veld. Zij verdienen het om door 17.500 man toegezongen te worden en bedankt te worden voor hun aanwezigheid en steun in Eindhoven.

Midvoor

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing