FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Prijsverhoging publiekscatering

12-01-2015

21 reacties


FC Utrecht heeft na onderzoek en het doen van vergelijkingen, en na goed overleg met SupportersVereniging FC Utrecht en Stichting True Support, besloten de prijzen bij de publiekscatering in Stadion Galgenwaard te verhogen.

Het betreft de eerste prijsstijging sinds jaren. Met de extra omzet die door de prijsverhoging wordt gerealiseerd, tracht FC Utrecht een kwaliteitsslag te maken in het assortiment, de uitstraling van de verkooppunten en training van personeel.

Sinds 1 augustus verzorgt FC Utrecht de publiekscatering in Stadion Galgenwaard zelf, waar dit voorheen werd gedaan door Maison van den Boer. Na een half seizoen pionieren, is deze periode in de winterstop geëvalueerd. Daarnaast is een vergelijking gemaakt met de prijzen van de publiekscatering bij andere clubs in de Nederlandse Eredivisie. Hieruit blijkt dat FC Utrecht ondanks de prijsverhoging die nu wordt doorgevoerd, met de hoogte van zijn prijzen nog altijd niet tot de ‘duurdere’ clubs behoort.

De prijzen bij de verkooppunten in Stadion Galgenwaard (publiekscatering) zijn sinds 2008, mede door de het betaalsysteem met munten waardoor een minimale prijscorrectie niet toe te passen is, ongewijzigd. Ondanks dat er de afgelopen jaren bijvoorbeeld op bier diverse accijnsverhogingen (45%) zijn geweest en dat de consumentenprijsindex in de periode 2006-2014 met 15% (inflatie) is gestegen. Deze verhoging en stijging zijn in het verleden niet doorgevoerd. 

FC Utrecht heeft zodoende besloten de prijzen bij de verkooppunten op de promenades  van de publieke tribunes in Stadion Galgenwaard te verhogen. De muntprijs bij FC Utrecht is sinds 2008 1 euro en gaat per 18 januari 2015 1,25 euro bedragen. Dit heeft tot gevolg dat een kop koffie vanaf 18 januari 1,25 euro kost. Bier en frisdrank zijn vanaf deze datum te verkrijgen vanaf 2,50 euro.

Onderzoek Voetbal International
De bevindingen uit de benchmark van FC Utrecht werden kortgeleden bevestigd door het onderzoek ‘Wat kost ons voetbal 2014’ van het weekblad Voetbal International. Hieruit blijkt dat het goedkoopste kopje koffie op dit moment in Stadion Galgenwaard gedronken wordt en dat alleen bij Go Ahead Eagles in de Eredivisie een goedkoper biertje gekocht kan worden.

Bij het eerste thuisduel van FC Utrecht in 2015, de wedstrijd FC Utrecht – sc Heerenveen op zondag 18 januari, zijn de nieuwe prijzen van kracht.

Bron: fcutrecht.nl

Toelichting Bestuur True Support:
P.s. Het bestuur van True Support geeft geregeld positieve en negatieve feedback richting de club inzake de publiekscatering. Kwaliteit, service en entourage waren in de eerste seizoenshelft wisselvallig. Het was in onze ogen beter geweest als de prijsstijging was gepresenteerd op het moment dat de publiekscatering al op alle fronten structureel was verbeterd. We hebben niettemin begrip voor de noodzakelijke prijsstijging. True Support blijft de ontwikkelingen m.b.t. de publiekscatering nauwgezet volgen. De ervaringen van onze leden, nemen we graag mee in adviezen aan de club, gericht op de verbetering van de publiekscatering en de sfeer op de promenades.

 

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 21 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing