FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Playing for Success van start

22-09-2010

0 reacties


Met de ondertekening van een convenant tussen de Stichting FC4YOU en de stichting Playing for Success Utrecht is het officiële startsein gegeven voor de komst van een Playing for Success leercentrum in Stadion Galgenwaard. Het leercentrum opent begin januari 2011 zijn deuren voor de eerste groep van dertig leerlingen afkomstig van basisscholen uit Kanaleneiland-Noord en Tuindorp.

Doelstelling van Playing for Success is om leerprestaties te verbeteren met een naschools programma in een motiverende en uitdagende omgeving. In het nieuwe leercentrum, dat wordt gevestigd in één van de skyboxen op de vierde etage van Stadion Galgenwaard, volgen deelnemers tien weken lang drie uur per week na schooltijd een aantrekkelijk leer- en spelprogramma onder intensieve begeleiding. Na het eerste jaar kunnen ook andere scholen deelnemen aan Playing for Success. Het leercentrum biedt dan jaarlijks plaats aan 200 kinderen.

"Playing for Success is leren met een wow-factor. Het project laat kinderen ervaren dat ze wel degelijk kunnen leren en dat leren zinvol is én leuk kan zijn", zegt Irene de Kort van Onderwijsadviesbureau KPC Groep dat Playing for Success naar Nederland haalde. "Het lesprogramma bestaat uit activiteiten die aan het stadion en het voetbal zijn gerelateerd en bijdragen aan de taal- en rekenontwikkeling en de computervaardigheden van leerlingen. Denk hierbij aan het schrijven van een wedstrijdverslag of het berekenen van toeschouwersaantallen. De inhaalslag die de kinderen hiermee maken, heeft grote effecten op hun zelfbeeld en zelfvertrouwen."

Frans van Seumeren, voorzitter van de Stichting FC4YOU: "Playing for Success Utrecht past bij de sociaal-maatschappelijke activiteiten die FC Utrecht heeft ondergebracht in de Stichting FC4YOU. Het stadion, het topsportklimaat en het contact met de voetballers dragen bij aan een omgeving die kinderen uitdaagt, stimuleert en prikkelt tot betere leerprestaties."

Het convenant is ook ondertekend door vertegenwoordigers van zeven Utrechtse schoolbesturen: de Willibrordstichting, stichting PCOU, SPO Utrecht, NUOVO, KSU, Hogeschool Utrecht en ROC Midden-Nederland.
Medeondertekenaar Victor Everhardt, wethouder Welzijn/Wmo van de gemeente Utrecht: "Dit initiatief past goed bij de doelstelling van het College van b. en w. dat in 2014 iedere jongere zijn schoolcarrière afsluit met een startkwalificatie. De gemeente Utrecht ondersteunt dit initiatief dan ook van harte."

FC Utrecht is na PSV, ADO Den Haag, Vitesse en FC Zwolle één van de eerste clubs die Playing for Success omarmen. Doelstelling van Playing for Success Nederland is om de komende drie jaar leercentra in te richten in alle stadions van het betaalde voetbal in Nederland.

Bron: fcutrecht.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing