FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Personele problemen nog steeds groot

16-12-2011

16 reacties


De personele problemen voor trainer Jan Wouters blijven groot. In aanloop naar de uitwedstrijd tegen FC Groningen van zaterdag (20.45 uur) zijn acht spelers er zeker niet bij: doelman Junior Fernández, Johan Mårtensson, Jan Wuytens, Nana Asare, Thomas Oar, Jacob Mulenga, Jacob Lensky en de geschorste Dave Bulthuis.

Daarnaast is nog onzeker of Anouar Kali (ziek) en Edouard Duplan (bovenbeenblessure) inzetbaar zijn voor de laatste wedstrijd voor de winterstop. Daarover wordt op de dag van de wedstrijd een besluit genomen.

Tegenover de lange lijst afwezigen staat wel de terugkeer van centrale verdediger Alje Schut en de aanvallers Alexander Gerndt en Leon de Kogel.

Wouters betreurt het uiteraard dat hij nog steeds zoveel spelers mist. "Het positieve is dat andere spelers daardoor een kans krijgen, zoals Mike van der Hoorn en Yoshiaki Takagi", zei hij vrijdag tijdens het wekelijks persuurtje. "We nemen ook geen risico's. Als de medische staf vindt dat een speler niet kan spelen, dan speelt hij ook niet. Hun beslissing is maatgevend."

De vele wisselingen door de blessures maken het volgens Wouters lastig om een vast team te formeren. "Spelers raken niet aan elkaar gewend, er komen geen vastigheden in de ploeg en ze weten niet altijd wat ze van elkaar kunnen verwachten in een wedstrijd." Wouters hoopt in de tweede competitiehelft wel met een vaster team te kunnen gaan spelen.

De wedstrijd van afgelopen zondag tegen Feyenoord (2-2) noemde hij een "nuttige les", met name voor de jongere spelers. Er werd hard gewerkt in een wedstrijd waarin opnieuw een vroeg opgelopen achterstand goedgemaakt moest worden. De trainer had afgelopen week een goed gesprek met Marcus Nilsson, die hij tegen Feyenoord al na negentien minuten naar de kant haalde. "Hij begreep het en was het er ook mee eens", aldus de trainer, die Nilsson complimenteerde voor zijn professionele opstelling. "Hij heeft er zelf ook geen verklaring voor, maar gaf aan dat hij beter kan. Hij krijgt de kans om zich via het tweede weer terug te knokken."

Ook technisch directeur Foeke Booy weet dat Nilsson veel beter kan dan hij tot nu toe heeft laten zien. "Toen we hem gescout hebben was hij een slot op de deur, snel en hij toonde zijn kopkracht. Hij had bovendien een sterke uitstraling en was zeker, terwijl hij nu onzeker is. De potentie bij hem is er echter nog absoluut. Nu is het aan Marcus om antwoord te geven en de trainer van zijn kwaliteiten te overtuigen."

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 16 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing