FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Opstand fans op het nippertje afgewend

04-04-2012

0 reacties


 

Het was spannend in de slotfase van FC Utrecht - Excelsior. Niet alleen binnen maar ook buiten de lijnen. Zou de thuisclub niet met een laatste krachtsinspanning de punten gepakt hebben, dreigde er vrijwel zeker een opstand van de fans. De leiding van de club moet herademd hebben na de late winnende treffer van invaller Tommy Oar. Daarmee was de alom voelbare dreiging van een massale protestactie afgewend.

In Vak P heerste na afloop een mengeling van opluchting en ongeloof. Zo onevenwichtig voetballen en toch de drie punten pakken, we keken elkaar na het laatste fluitsignaal van Björn Kuipers, vanavond (dinsdag 3 april, red.) leidsman bij Barcelona - AC Milan, verbijsterd aan. We nemen aan dat het niveau van de wedstrijd in Camp Nou een tikkeltje hoger zal liggen dan vrijdagavond in Galgenwaard. Want wat ging er die avond veel verkeerd.

Onze verbijstering maakte al snel plaats voor euforie omdat mijn buurjongens van tien, die dit keer door mij in Vak P uitgenodigd waren, spontaan een rondedansje ten beste gaven. De verjaardag van hun moeder had een extra feestelijk tintje gekregen door de driepunter tegen Excelsior dat nog geen enkele uitwedstrijd had gewonnen in dit seizoen. De Rotterdammers waren er dit keer akelig dichtbij en dan zou de sfeer rond Galgenwaard na afloop ongetwijfeld om te snijden geweest zijn.

Wij in Vak P zouden overigens volledig afstand genomen hebben van welke supportersactie dan ook. We hoeven alleen maar terug te denken aan vorig seizoen toen met vedetten als Strootman, Mertens, Nesu, Vorm, Mertens, Silberbauer en Mulenga geen Europees voetbal afgedwongen kon worden. Nu heeft de ploeg nog enig perspectief op de negende plek, met duels tegen De Graafschap, VVV en RKC voor de boeg. De opstandige fans moeten zich realiseren dat dit FC Utrecht van iedereen kan winnen (zelfs twee keer tegen Ajax) maar ook van iedereen kan verliezen. Het had zelfs tegen het nietige Excelsior kunnen gebeuren.

Hans van Echtelt - Vak P

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing