FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Op weg naar Europa (3)

12-04-2016

4 reacties


Theoretisch kan FC Utrecht nog op plek 3 van de eredivisie eindigen, en daarmee directe kwalificatie voor de Europa League afdwingen. Dit is dan ongeacht het resultaat in de Bekerfinale. De achterstand op de huidige nummer 3, Feyenoord, is zes punten. Verder heeft FC Utrecht een doelsaldo van +11 tegen +20 voor Feyenoord. Realistisch gezien is dat gat, met nog vier duels te gaan, niet eenvoudig te overbruggen

Plek 7
Los van de bekerfinale is de laatste weg naar Europa te bereiken via plek 7 na 34 eredivisieduels. Daarmee is immers deelname aan de play offs verzekerd, en dan kan in vier extra duels ook deelname aan de Europa League worden afgedwongen. Hoeveel punten zijn voldoende om deze plek te behalen? Hieronder het beeld de nummers 7 van de afgelopen vijf seizoenen:

2010 / 2011 ADO Den Haag met 54 punten
2011 / 2012 Vitesse met 53 punten
2012 / 2013 FC Groningen met 43 punten
2013 / 2014 FC Groningen met 51 punten
2014 / 2015 sc Heerenveen met 50 punten

FC Groningen lijkt in 2012 / 2013 qua punten met een uitschieter naar beneden plek 7 te hebben behaald. Als dit resultaat buiten beschouwing blijft, dan is naar verwachting een puntentotaal van 52 voldoende om plek 7 te behalen. FC Utrecht heeft momenteel 49 punten, en er zijn nog vier eredivisieduels te gaan. 

Directe concurrenten
Op dit moment zijn Heracles Almelo, AZ, Vitesse, PEC Zwolle, NEC, FC Groningen en sc Heerenveen nog in staat om op 49 punten of meer te komen. In de komende vier speelronden van de eredivisie staan voor deze clubs de volgende onderlinge duels op het programma: 

16 april: Vitesse – Heracles Almelo
16 april: AZ – PEC Zwolle
20 april: PEC Zwolle – NEC
1 mei: Vitesse – FC Utrecht
1 mei: sc Heerenveen – FC Groningen
8 mei: FC Groningen – Heracles Almelo
8 mei: FC Utrecht – AZ

Uitgaande van deze duels spelen Vitesse, Heracles Almelo, AZ, PEC Zwolle, FC Groningen en FC Utrecht nog twee van de vier komende duels tegen een directe concurrent. NEC en sc Heerenveen hebben allebei nog één directe concurrent op het programma. NEC speelt daarnaast nog tegen Cambuur, Roda JC en Feyenoord. sc Heerenveen neemt het nog op tegen Excelsior, Ajax en ADO Den Haag.

Per saldo lijken NEC (zes punten minder dan FC Utrecht) en sc Heerenveen (negen punten achter) daarmee relatief het minst zware programma te hebben. Zij spelen immers allebei twee keer tegen een club onder hen en slechts één keer tegen een directe concurrent.
Garanties zijn er alleen niet, want op dit moment hebben FC Groningen en sc Heerenveen, als respectievelijke nummer 10 en 11 op de ranglijst, slechts negen punten minder dan FC Utrecht. En er zijn er nog twaalf te behalen. 

Belang van de twee komende duels
Als FC Utrecht in de twee duels voor de bekerfinale (Ajax uit, en De Graafschap thuis) vier punten weet te behalen, dan kunnen FC Groningen en sc Heerenveen dit seizoen niet meer langszij komen. En is de kans groot dat beide bekerfinalisten bij de eerste zeven eindigen. In dat geval kan het zelfs zo zijn dat de nummer acht van de eindrangschikking nog play offs gaat spelen. Kortom: redenen genoeg om de duels voor de bekerfinale serieus op te pakken. Er is immers nog niets gewonnen.

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 4 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing