FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

'Niks te doen aan tijdstip Twente-uit'

03-09-2016

10 reacties


True Support heeft bij FC Utrecht om uitleg gevraagd over de aanvangstijd (18.30 uur) van de bekerwedstrijd in Enschede op donderdag 22 september. De club is niet gelukkig met het tijdstip, maar oordeelt dat het zinloos is om er protest tegen aan te tekenen.

FC Utrecht zal in de lastige uitwedstrijd in de eerste ronde van het bekertoernooi waarschijnlijk niet door veel supporters gesteund worden. Veel mensen redden het vanwege school of werk niet om tijdig in Enschede te zijn op een doordeweekse dag.

FC Utrecht laat weten het tijdstip ook alles behalve ideaal te vinden. De club wijst er echter op dat het speelschema door de KNVB wordt gemaakt op basis van de eisen van zender FOX Sports met betrekking tot de programmering. Clubs hebben met die constructie ingestemd bij het afsluiten van de collectieve FOX-deal. Ze hebben om die reden in deze fase geen inspraak meer in de programmering. Protest indienen is daarom zinloos, aldus FC Utrecht.

Clubs kunnen wel hun wensen kenbaar maken. FC Utrecht heeft dat ook gedaan, maar die zijn niet gehonoreerd. Met toestemming van FOX kunnen clubs ook onderling duels ruilen, maar FC Utrecht ziet wat dat betreft geen opties op donderdag 22 september.

True Support onderkent de (commerciële) voordelen van het live uitzenden van wedstrijden via FOX, maar heeft grote bezwaren tegen de huidige situatie waarin clubs de zeggenschap over het speelschema uit handen hebben gegeven.

Wij huldigen het beginsel: zonder (uit)supporters geen voetbal. Ook FOX zou daarvoor gevoelig moeten zijn: minder sfeer betekent minder kijkers. Maar bovenal nemen clubs nu zelf de consequentie voor lief dat het kan gebeuren dat eigen supporters wedstrijden niet kunnen bijwonen. Het elftal wordt in dat geval door veel minder eigen supporters gesteund. Die steun kan het team misschien wel extra goed gebruiken in het bekertoernooi dat een knock-out-opzet heeft en nog altijd de kortste weg is naar een prijs en Europees voetbal.

Reacties

Bij dit bericht zijn 10 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing