FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Mulenga: ‘Ik ben dicht bij de Premier League’

21-12-2012

9 reacties


Jacob Mulenga lijkt FC Utrecht in januari achter zich te laten voor een Engelse club. De Zambiaanse aanvaller zegt in gesprek met BBC Sport dat hij dicht bij een overstap naar de Premier League is en dat hij vurig hoopt dat de deal wordt afgerond. Om welke club het gaat is vooralsnog niet duidelijk. De 28-jarige Mulenga speelt sinds de zomer van 2009 in de Eredivisie.

"De meeste Zambianen hebben de ambitie in de Premier League te spelen, want dat is 's werelds allerbeste competitie", vertelt Mulenga vrijdag. "Hopelijk ben ik in staat te gaan verhuizen, zodra alles is afgehandeld door mijn zaakwaarnemer en andere mensen." Hij geeft verder geen details prijs over zijn bestemming. Eerder speelde de Afrikaan in eigen land voor Afrisport en daarna vijf jaar in Frankrijk bij Châteauroux.

In de Eredivisie liet Mulenga in zijn debuutseizoen al veel mooie dingen zien, waaronder acht doelpunten. Het seizoen erop ging het mis met hem en liep hij een zware blessure op. Ook vorig seizoen hielden fysieke klachten hem lang aan de kant. Deze jaargang deed hij al mee in vijftien van de zeventien duels van FC Utrecht en scoorde hij zeven keer. Zijn contract loopt tot 2014 door, dus zal de club geld aan hem verdienen.

Na een gesprek met zijn (inmiddels overleden) vader dit jaar wist Mulenga dat hij naar de Engelse competitie wilde. "Mijn vader was een grote bron van inspiratie voor me. Ik sprak hem voor hij stierf en hij zei dat ik nu goed speelde, dat het tijd was hogerop te gaan. Hij zei dat ik het nu allemaal snapte en dat ik door zou moeten. En dit seizoen speel ik ook goed, ik maak crazy goals en het gaat allemaal heel, heel goed."

Bron: voetbalzone.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 9 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing