FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Mulenga: "Het grote werk is pas net begonnen"

29-10-2010

7 reacties


Gezien het aantal kansen per wedstrijd, scoort Jacob Mulenga betrekkelijk weinig voor FC Utrecht. De laatste weken is hij echter goed op dreef, hoewel hij weet dat er nog heel wat punten te verbeteren zijn.

"Natuurlijk moet ik meer scoren", zo zegt de aanvaller in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Doelpunten zijn een bonus voor de ploeg. Ik weet dat spitsen worden afgerekend op hun goals en het is voor mij lekker dat ze er nu wel in gaan. Maar het goede aan dit Utrecht is dat ieders kwaliteiten elkaar aanvullen."

"Ik ben sterk en ren harder dan de meeste andere jongens in de Eredivisie, Ricky van Wolfswinkel is levensgevaarlijk in de zestien en Dries Mertens kan iemand met een beweging vrijzetten", zo legt Mulenga de verdeling uit. "Ik ben verslaafd aan winnen, maar of ik zelf scoor of een ander boeit me niet. Het is toch heerlijk dat Ricky er al tien in heeft liggen."

Mulenga merkt bovendien zelf goed dat hij stappen maakt bij FC Utrecht. "Zeker nu we Europees spelen wordt er fysiek en mentaal veel gevraagd. Maar vooral op tactisch en technisch vlak maak ik sprongen. Ik ben iedereen dankbaar die me daarbij helpt. Voetballen in Nederland is zo anders dan in de Franse tweede divisie."

"Ik vul mijn kwaliteiten, kracht en snelheid, stapje bij stapje aan", zo vervolgt de Zambiaan zijn verhaal. "Het grote werk is pas net begonnen. Ik weet ook wel dat ik nog veel fouten en verkeerde keuzes maak, maar hard werken betaalt zich altijd uit. Daarom ben ik ook dit Nederlandse avontuur aangegaan. Nieuwe ervaringen verrijken een mens, daar word je beter van."

Bron: voetbalprimeur.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 7 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

FC UtrechtFC Twente
25 februari 2018 16:45 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Sjakie 61pt
2 (2) Don Leo 61pt
3 (4) Kikker 54pt
4 (3) Menno 54pt
5 (5) badbo13 53pt
6 (6) chapri 50pt
7 (8) fanvandeFC 50pt
8 (7) ad rem 49pt
9 (10) Speedy 49pt
10 (11) El Nino 48pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing