FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Mijn achterbuurman wist de uitslag al

07-12-2010

7 reacties


Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Vak P is de kwetsende spreekkoren in de richting van de arbitrage spuugzat. Ook tegen Heerenveen was het weer bingo. Na Jan Wegereef bij FC Utrecht - PSV was het nu Ton van Sichem die het vooral bij de Bunnik Side verbaal moest ontgelden. Nog een klein wonder dat hij de wedstrijd niet staakte. Dan waren de rapen helemaal gaar geweest en had FC Utrecht zwaar in de problemen gezeten. En daar zit niemand op te wachten, ook deze fanatieke supporters niet.

Misschien heeft de dwaze overtreding van Mihai Nesu ook wel iets te maken met het verbale geweld vanaf de tribune. De Roemeense vleugelverdediger oogde zo opgefokt nadat Van Sichem had geweigerd af te fluiten voor een blessurebehandeling, dat hij de knie van zijn opponent bijna doormidden schopte. Ik vrees zelfs dat juist door de banale spreekkoren de arbitrage bij de wedstrijden in Galgenwaard het voordeel van de twijfel in de toekomst steeds vaker bij de uitspelende club zal gaan leggen.

Dat niets menselijks de arbitrage vreemd is, dat hebben we bij alle recente thuisduels in de Euro League al mogen ervaren. Dan heb ik meer waardering voor de spelers van FC Utrecht die het zwakke optreden van deze scheidsrechter vertaalden in een karaktervolle tweede helft. Met als ultieme beloning de late winnende goal van Jan Wuytens. Die ook nog eens sportief revanche nam voor zijn uitglijder tegen Napoli.

Overigens zitten momenteel enkele paragnosten in onze onmiddellijke omgeving van Vak P. Toen Dries Mertens een kwartier voor tijd na een gehaaide solo de bal toch niet achter doelman Kevin Stuhr Allegaard kon punteren, maakte mijn achterbuurman deze snedige opmerking. ,,Goed dat die bal er nu niet ingaat, je kan de winnende beter in de laatste minuut maken,''voegde hij ons toe. We moesten er op det moment wat meewarig om lachen, Heerenveen was immers fysiek duidelijk de meest frisse partij.

Maar zijn triomfantelijke blik na het laatste fluitsignaal kon ons niet ontgaan. Zoals we toen ook even moesten terugdenken aan de spreekkoren 'Van Sichem kent de uitslag al' die eerder te horen waren geweest en die wel door de beugel konden. We konden er zelfs even om glimlachen. Maar het was natuurlijk niet deze warrige scheidsrechter maar onze achterbuurman in Vak P die de uitslag toen al wist. De spreekkoren hadden dan ook moeten zijn: ‘Ad kent de uitslag al'....

Hans van Echtelt

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 7 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing