FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Mihai Nesu Foundation van start

16-01-2012

1 reactie


In Utrecht is vandaag de Mihai Nesu Foundation van start gegaan. Het eerste doel van de Foundation van Mihai Nesu is voor gehandicapte mensen in Roemenië kansen creëren om een beter leven te leiden en zodoende beter te kunnen integreren in het dagelijks leven. De hulp voor deze gehandicapte mensen kan bestaan uit het faciliteren van bijvoorbeeld rolstoelen of andere hulpmiddelen, maar ook het creëren van goede revalidatiecentra behoort tot de doelen van de Foundation. Een plek waar gehandicapten dagelijks kunnen revalideren, recreëren of sporten is in Nederland heel gewoon, maar in Roemenië een minder voorkomende voorziening.

De tweede doelstelling van de Foundation is om jonge kinderen in Roemenië en Nederland te stimuleren en te ondersteunen in het ontwikkelen van hun voetbaltalenten. Deze ondersteuning kan bestaan uit het faciliteren van onderwijs, specifieke individueel gerichte trainingen en begeleiding.

Onderdeel van de Mihai Nesu Foundation is de voetbalschool Balgevoel, als plek waar kinderen voetbalclinics kunnen volgen. Met gerichte trainingen en begeleiding worden hier de voetbaltalenten van kinderen verder ontwikkeld. De voetbalschool gaat zowel in Nederland als in Roemenië clinics geven. Hiervoor worden gediplomeerde voetbaltrainers ingezet. Ook het organiseren van jeugdkampen in Nederland voor kinderen uit Roemenië en Nederland maakt deel uit van de activiteiten. Kinderen met een beperking worden via clinics op de voetbalschool eveneens gestimuleerd om te gaan sporten. Een belangrijk doel van Mihai Nesu is om kinderen met beperkingen een veilig sportklimaat te bieden met de benodigde faciliteiten in Nederland en Roemenië. De opbrengsten uit de voetbalschool komen volledig ten goede aan de Mihai Nesu Foundation.

FC Utrecht en ambassadeurs
De Mihai Nesu Foundation werkt nauw samen met FC Utrecht, de club waar Mihai Nesu in drie seizoenen ruim honderd wedstrijden heeft gevoetbald als linkervleugelverdediger. De Foundation die zijn naam draagt, heeft drie ambassadeurs: oud-ploeggenoten Dries Mertens en George Ogaragu en zijn voormalig trainer Willem van Hanegem. Zij hebben een speciale plek in het hart van Mihai Nesu. De ambassadeurs gaan zich op diverse manieren inzetten voor de Mihai Nesu Foundation.

Activiteiten
Om geld in te zamelen om de doelen van de Foundation te kunnen realiseren staat een aantal activiteiten gepland.
• Zondag 5 februari opent ambassadeur Willem van Hanegem officieel voetbalschool Balgevoel
• Zondag 19 februari 2012 is rond de wedstrijd FC Utrecht-AZ in Stadion Galgenwaard een grote inzamelingsactie onder supporters. Voorafgaand aan deze eredivisiewedstrijd speelt FC Utrecht D2 een wedstrijd tegen de E-selectie van UVV uit Utrecht
• Maandagavond 20 februari vindt het Mihai Nesu Gala plaats
• In augustus 2012 speelt FC Utrecht een benefietduel tegen Steaua Boekarest, de club waarvoor Mihai Nesu zeven seizoenen uitkwam in zijn vaderland Roemenië

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto/ Frank Zilver

 

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing