FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Mark van der Maarel

03-03-2016

7 reacties


Momenteel wacht Mark van der Maarel af of zijn contract bij FC Utrecht al dan niet verlengd wordt. Mark van der Maarel is zo’n speler voor wie niet 10.000 mensen speciaal naar het stadion komen, eigenlijk is hij een zeer beperkte voetballer, die sinds 2009 de clubkleuren van onze FC verdedigt.

Maar ondanks al zijn beperkingen heeft hij zich bij FC Utrecht ontwikkeld tot een heuse cultheld. Als hij in de basis staat doet hij altijd zijn stinkende best, moet hij de reservebank warmhouden ook dan hoor je hem niet klagen en waar de trainer hem ook neerzet, Mark gaat ervoor, voor het team. Hij heeft het nu zelfs tot aanvoerder geschopt.

Ik denk dat als FC Utrecht hem zou vragen ballenjongen te zijn, dat hij ook dat zonder morren zou doen. Natuurlijk, maakt onze Mark ook fouten, komen zijn passes vaker niet dan wel aan, maar dat maakt niet uit, Mark compenseert dat met zijn ongebreidelde werklust en naar buiten toe is hij een uitstekend uithangbord voor FC Utrecht.

Mark verdient wat mij betreft een contractverlenging, omdat hij tot een uitstervend ras behoort. Het ras van de echte clubvoetballers, voetballers die nooit klagen en zeuren over wat dan ook, die vol passie en vuur de clubkleuren van hun werkgever verdedigen. Altijd en overal.

Ik geef toe, mijn beeld van van der Maarel is gekleurd en zeker niet objectief. Iedere club heeft zulke spelers nodig, want ook voor de jeugd zijn ze een perfect voorbeeld. In de halve finale van de beker tegen VVSB, doorbrak Mark de ban, met een van richting veranderd schot, dat doelpunt past ook bij zo’n type speler. Geen dubbele scharen of een subtiel stiftje, maar gewoon een eigenlijk kansloos schot dat met geluk in het doel van de tegenstander verdwijnt. Een volle Galgenwaard was blij en vooral opgelucht dat de ban gebroken was.

Dus directie van FC Utrecht; biedt Mark contractverlenging aan, met daarbij de mogelijkheid dat hij na zijn actieve carrière bij FC Utrecht als bijvoorbeeld jeugdtrainer aan onze club verbonden blijft.
Mark verdient, want hij belichaamt alles waar FC Utrecht voor staat: Passie, strijd en vooral met de mouwen opgestroopt keihard werken. Niet voor zichzelf, maar voor de ploeg. En dat soort spelers moet FC Utrecht koesteren. Want ze zijn één van ons, de fans!

Jan van Staa

(foto: FCUPhoto)

Reacties

Bij dit bericht zijn 7 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

FC UtrechtFeyenoord
23 september 2018 12:15 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing