FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Maak Plaats!-prijs 2010 naar FC Utrecht

08-10-2010

3 reacties


FC Utrecht heeft de Maak Plaats!-prijs gewonnen voor de blindentribune in Stadion Galgenwaard. Directeur van Solgu (Stedelijk Overleg Lichamelijk Gehandicapten in Utrecht), Gezien Reinders, reikte de prijs uit aan FC Utrecht-voorzitter Jan Willem van Dop.

FC Utrecht ontving deze prijs, omdat het Solgu is gecharmeerd van de manier waarop iedereen in Stadion Galgenwaard kan meegenieten van de voetbalwedstrijden. Over het algemeen is het stadion goed toegankelijk. "Wij zijn het Solgu erg dankbaar voor deze erkenning. Wij vinden het belangrijk dat iedereen de wedstrijden in het stadion kan volgen", aldus Van Dop.

Elk jaar reikt het Solgu in de Week van de Toegankelijkheid de Maak Plaats!-prijs uit. Het thema van de week is ditmaal: ‘sport en bewegen voor iedereen'. Het Solgu is de spreekbuis van Utrechters met een handicap en/of chronische ziekte. Het uitgangspunt bij alle werkzaamheden van Solgu is gelijkwaardige deelname aan de samenleving.

De blindentribune in Stadion Galgenwaard geeft de mogelijkheid aan mensen met een visuele beperking om de wedstrijden van FC Utrecht via een FM-ontvanger te kunnen beleven. Twee speciale verslaggevers voorzien het wedstrijdverloop van commentaar. Zij geven precies aan wat er op het veld gebeurt en wat er buiten de lijnen aan de hand is. Hierdoor krijgen de blinde supporters een goede indruk van het duel en de sfeer in Stadion Galgenwaard.

'De Sprong'
Zoals elk jaar is de Maak Plaats!-prijs een kunstwerk afkomstig van Atelier de Wijde Doelen, een atelier voor kunstenaars met een verstandelijke beperking. Het zijn twee identieke kunstwerken, waarvan één een linosnede van Derk Wessels, getiteld: ‘De Sprong'. Het andere schilderij is dezelfde afbeelding met braille, toegankelijk gemaakt voor blinden en slechtzienden. "Deze schilderijen worden opgehangen op de promenade bij de opgang van de blindentribune, zodat de mensen met een visuele beperking ervan kunnen genieten", aldus Jan Willem van Dop.

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing