FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

'Legend' Vorm: "De sfeer is geweldig"

15-01-2012

5 reacties


Michel Vorm houdt er niet van om uitgebreid over zijn loopbaan te praten en gaat er zelfs van uit dat zijn collega's van Swansea City niet eens weten dat hij tijdens de WK-finale op de bank zat. De ex-doelman van FC Utrecht geniet met volle teugen van de Premier League. "De sfeer is geweldig", vertelt Vorm aan the Guardian. "In Nederland was de thuiswedstrijd tegen Ajax het hoogtepunt en had je een keer per jaar een speciaal gevoel. Dat gevoel heb ik hier al twintig keer gehad."

Vorm vindt de doelpuntloze uitwedstrijd tegen Liverpool een van de hoogtepunten. "Aan die wedstrijd houd ik het beste gevoel over. Er is een groot verschil tussen Nederlandse en Engelse supporters. Hier is veel meer respect. Dat was niet alleen op Anfield het geval, maar ook bij Newcastle United klapten de supporters toen ik op weg was naar het doel. Of dat ook in Nederland gebeurt? Ga weg. Daar word je voor van alles uitgescholden. Dat is normaal, maar ik vind het niet erg."

Vorm, zoon van een Surinaamse vader, erkent dat hij min of meer ook racistisch bejegend is. "Soms schreeuwen mensen dingen, ze zijn niet racistisch maar ze zeggen het wel. Dat is niet goed, maar er zijn zoveel dingen niet goed." Vorm heeft de berichtgeving over het incident tussen Luis Suárez en Patrice Evra met interesse gevolgd. "Ik heb enkele keren tegen Luis gespeeld. Het is natuurlijk niet goed wat er is gebeurd, maar hij is mijns inziens geen racist. Hij heeft zijn excuses aangeboden en de zaak is denk ik nu afgesloten. Hij zal uitgejoeld worden, maar dat is zijn eigen schuld en daar zal hij mee moeten leren leven."

Michel Vorm is bij Swansea City in een paar maanden tijd tot een publiekslieveling uitgegroeid. De doelman hield in negen van de twintig duels zijn doel schoon. "Het is soms te gek voor woorden", erkent Vorm in the Guardian. "Ze zeggen dat ik een legende ben en soms weet ik niet wat ik moet antwoorden. Laatst zei een cassière van de supermarkt: 'Hello, Legend'. Toen ik vroeg hoeveel het was zei zei: 'Als dit mijn winkel was geweest, had je niet hoeven te betalen'."

Vorm kwam vorig jaar zomer voor circa twee miljoen euro over voor FC Utrecht en is vele malen bestempeld als Bargain of the Year. De Oranje-international staat hoog in de ranglijst van meeste reddingen per wedstrijd en is ook nog eens tot een specialist in het keren van strafschoppen uitgegroeid. "In Nederland dacht men dat ik hier fysiek niet mee zou kunnen, maar ik weet wat ik kan. Ik vond dit een mooie kans en een uitdaging om mijzelf te bewijzen. Bovendien moeten mijn beste jaren nog komen. Ik ben pas 28 jaar, dit is pas het begin."

Manchester United betaalde het tienvoudige voor David de Gea, maar de collega van Vorm heeft beduidend meer moeite om zich aan te passen. De Nederlander verdedigt zijn vakgenoot. "Ik ben iemand die zich snel aanpast en in Nederland praat iedereen Engels. Bovendien is David zeven jaar jonger en ik denk niet dat hij Engels sprak toen hij naar Manchester kwam. Swansea City en Manchester United is qua druk ook een wereld van verschil, afgezien van de transfersom van twintig miljoen euro.

Bron: voetbalzone.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 5 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing