FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Lege handen!

23-05-2016

1 reactie


Dat staan we. We hadden drie mogelijkheden, maar alledrie mocht het niet baten. Aan wie ligt dat? Ik schuif het wel op de verantwoordelijkheid van de trainer. Foutieve keuze makend in de wedstrijd tegen De Graafschap thuis. Rust geven aan spelers door ze op de tribune of bank te zetten. Als je De Graafschap had gewonnen, vierde plek in de pocket en met een positief gevoel de bekerfinale in. Waarom in de bekerfinale zo defensief spelen, terwijl je kracht in het offensief ligt. De trainer heeft ons vrijwillig laten slachten. Nergens voor nodig. Natuurlijk, je kan wedstrijden verliezen, maar je moet uitgaan van je eigen kracht. Dat heeft Utreg laten zien in dit seizoen.

Natuurlijk veel blessures! Maar ik ging gisteren toch met een goed gevoel het stadion uit. Ik zag een team met veel jonge talenten die zich stand hielden en beter waren dan de Heraclieden uit Almelo. En ook pech. Doelpunt Willem Jansen was niet buitenspel, hands van Heracles, zuivere penalty. Dan was de wedstrijd gespeeld. Gingen we alsnog Europa niet in, maar konden we iets goeds afsluiten. We hebben namelijk helemaal niets. Maar ja, als ik de taal van de stadionspeaker mag gebruiken: "wat een fantastisch resultaat, we zijn vijfde in de competitie geworden en dankzij de steun van JULLIE, in deze kolkende Galgenwaard, keer op keer, wat een fantastisch publiek, iedere week bijna uitverkocht, mensen knokken om in het stadion naar jullie HELDEN te mogen kijken."

Uiteindelijk hadden we dit seizoen dubbel en dwars Europees voetbal verdiend. Uiteindelijk dat we niet Europa in mogen, denk ik dat het een grote FUCK YOU van de KNVB is. Het hele gedoe rond Ajax met het afsluiten van de Bunnikside, herplaatsen van supporters en de spelers die na de wedstrijd hun steun geven voor een lege Bunnikside is danig in het verkeerde keelgat geschoten van de KNVB. Die hebben sindsdien alleen maar gedacht, als we FC Utrecht kunnen naaien, dan gaan we dat doen. En het is ze gelukt!

Maar keer op keer na de wedstrijd of als er zangers op het veld staan of een afsluiting van het seizoen. Voel ik mij als een melaatse lepralijer op een Filipijns eiland of een Albino in centraal Afrika of als een neger in een bus eind jaren 50 in Amerika. Het liefst steken de spelers vanaf de middenlijn rechtstreeks de kleedkamer in, maar schoorvoetend nog langs de cityside. Duimpje omhoog naar het uitvak, maar dan is het vizier al gericht op de hoofdtribune. De 16 meter is een psychologische grens. Voel me een tweederangs supporter in mijn eigen stadion. Maar toch het moment dat ik niet had zien komen. De ronde was voltooid op één speler na. Willem Jansen. Hij zag de bossen bloemen nog op de achterlijn staan, als bedankje voor de supporters. Niet aangeraakt door zijn medespelers, omdat ze niet voorbij de 16 meter komen, het was ze nog geeneens opgevallen. Ondanks het feit van het niet winnen van de wedstrijd, liep hij naar de emmers met bloemen en Willem stond hoogstpersoonlijk alle bloemen in het vak te werpen.

Volgend seizoen wordt alles beter!

De Voorstopper

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

FC UtrechtAZ Alkmaar
20 oktober 2018 20:45 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing