FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Treffer Wuytens bezorgt Utrecht overwinning (foto's)

05-12-2010

8 reacties


FC Utrecht heeft zondag haar achtste competitiewedstrijd in eigen huis omgezet in een overwinning. De formatie van Ton Du Chatinier had de midweekse confrontatie met Napoli nog in de benen, waardoor het bezoekende SC Heerenveen een punt leek mee te nemen uit de Domstad. In blessuretijd schoot Jan Wuytens uit een hoekschop echter de winnende treffer binnen: 2-1.

Een gelijkspel had meer recht gedaan aan de verhoudingen op het veld. In de eerste helft was Heerenveen de bovenliggende partij en kreeg het via Oussama Assaidi ook de eerste kans van de wedstrijd. De pijlsnelle aanvaller schoot echter te slap in om Utrecht-doelman Michel Vorm te verontrusten. De gastheren begonnen zelf slordig aan het duel en leken geen druk te kunnen uitvoeren op het Friese doel. Logischerwijs viel de openingstreffer dan ook aan de andere zijde.

Nadat Tim Cornelisse Beerens had neergelegd, oordeelde scheidsrechter Tom van Sichem dat de overtreding in de zestien was gemaakt, waardoor de aanvaller vanaf elf meter de Friezen op voorsprong zette. Heerenveen leek de touwtjes in handen te hebben, maar nog voor rust kwam Utrecht toch op gelijke hoogte. Ricky van Wolfswinkel maaide nog langs een bal heen, maar de tot dan toe onzichtbare Dries Mertens schoot met links onberispelijk raak.

Na een grimmige eerste helft, bleef het duel ook na rust een harde strijd tussen de twee middenmoters. Naast een veelvoud aan kaarten (acht), werden er echter ook kansen genoteerd. De thuisploeg beet steeds meer van zich af en kreeg via Edouard Duplan de mogelijkheid om op voorsprong te komen. De kopbal van de Fransman miste echter kracht. Twintig minuten voor tijd was invaller Leon de Kogel ook dicht bij een treffer, maar zijn inzet vloog over het doel van Kevin Stuhr-Ellegaard heen.

Heerenveen, dat na rust het initiatief aan Utrecht moest laten, moest in de slotfase achteruit en een treffer van de thuisploeg hing in de lucht. Hoewel de gastheren nauwelijks gevaarlijk werden, kwam het winnende doelpunt toch tot stand. Een hoekschop van Barry Maguire werd op waarde geschat door Wuytens, die Utrecht de drie punten bezorgde met een lage schuiver achter Stuhr-Ellegaard.

Bron: Voetbalzone.nl

FC Utrecht - SC Heerenveen (5 december 2010)

Foto's: René van der Laan
 

Reacties

Bij dit bericht zijn 8 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing