FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Koeman ziet kans om van Vitesse te winnen

19-08-2011

10 reacties


Ondanks de recente tegenslagen, kon er vrijdagmiddag nog wel een lachje of bij Erwin Koeman. "Het lijkt wel de Wet van Murphy hier op het moment", grapte de oefenmeester. "Maar we hebben heus nog wel elf spelers", zei hij tijdens het wekelijkse perspraatje.

In ruim een week tijd zag Koeman doelman Junior Fernández, verdediger Jan Wuytens en aanvallers Frank Demouge en Edouard Duplan geblesseerd afvallen. Junior, Demouge en Duplan zijn inmiddels geopereerd en staan zeker zes tot acht weken aan de kant. De ernst van de blessure aan de banden van de knie van Wuytens moet later vrijdag blijken.

"Het is vervelend, maar wat doe je eraan", zei de trainer vrijdagmiddag na een korte ochtendtraining in voorbereiding op het uitduel bij Vitesse. "Ligt het aan het veld, is het toch het schoeisel? We weten het niet", zei Koeman, die vrijdagochtend met zijn selectie op een ander veld trainde dan waarop Wuytens donderdag geblesseerd raakte.

Naast voornoemd viertal kan de Zaandammer zaterdagavond ook niet beschikken over linksback Michael Zullo en aanvaller Leon de Kogel. "En dan is er ook nog een aantal spelers dat zestig, zeventig minuten kan spelen. Zo staat FC Utrecht ervoor op het moment, het is niet anders."

Jacob Mulenga, die zondag met twee goals nog een punt redde in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap, is één van de spelers die geen hele wedstrijd kan spelen. "Het liefste heb ik Jacob er natuurlijk negentig minuten bij, maar we moeten ook aan die jongen denken. Hij heeft acht, negen maanden niet gespeeld."

Ook de Zweden Johan Mårtensson en Alexander Gerndt zijn niet helemaal fit. "De Zweedse aanwinsten moeten wennen aan het Nederlandse voetbal. Dat is toch anders dan zij gewend zijn. Mårtensson zit wel bij de selectie, maar heeft een spierblessure en kan waarschijnlijk geen hele wedstrijd spelen. Alex heeft wat last van zijn hamstring. Dat schijnt hij vaker te hebben, maar had hij ons niet verteld. Dus daar kunnen we vanaf nu meer op inspelen."

Ondanks de personele problemen, is Koeman vol goede moed over de wedstrijd in Arnhem. "We hebben echt wel kans om te winnen", klinkt het vol zelfvertrouwen. "Dat we kunnen voetballen, hebben we in de tweede helft tegen De Graafschap wel gezien. Mits we de juiste motivatie hebben om de opdrachten goed te vervullen, zie ik zeker mogelijkheden voor FC Utrecht."

Koeman weet al welke elf spelers zaterdagavond beginnen, maar houdt dat nog even voor zich. "Je moet uitgaan van eigen kracht. Ik verwacht dat we ondanks de problemen die we hebben goed voor de dag komen in het Gelredome. Natuurlijk is het vervelend wat er de afgelopen week is gebeurd, maar je moet door. Wanneer iedereen fit is, heb je als trainer vanzelfsprekend meer keus. Vooral voor de jongens zelf is het klote wat er gebeurt, want ze willen juist zo graag."

FC Utrecht speelt zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Vitesse. Het duel in het Gelredome begint om 18.45 uur.

Bron: DUIC.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 10 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing