FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Koeman: “Zat niet meer goed in mijn vel”

18-10-2011

0 reacties


De opgestapte FC Utrecht-trainer Erwin Koeman vindt de werkomstandigheden op trainingscomplex Zoudenbalch niet goed genoeg. "Ik zat daardoor niet meer goed in mijn vel en ik ben daarom opgestapt." De unieke stap die Erwin Koeman dinsdag zette door zijn contract in te leveren, is een teleurstelling voor de clubleiding en voor de trainer zelf. "Ik ben Erwin Koeman en dat wil ik graag blijven", aldus Koeman. "Maar de werkomstandigheden passen niet bij de manier van werken zoals ik die voor me zie. Daarom heb ik de leiding gevraagd mijn contract te ontbinden. De omstandigheden op het trainingscomplex zorgden er voor dat ik niet meer goed in mijn vel zat. Ik neem het mezelf kwalijk dat ik vooraf mezelf niet beter heb geïnformeerd over de omstandigheden op Zoudenbalch. Vanaf de eerste trainingsdag dit seizoen liep ik tegen de beperkingen aan."

Beroerd
Algemeen directeur Wilco van Schaik gaf op de drukbezochte persconferentie in Stadion Galgenwaard aan dat het besluit van Koeman hem had verrast. "Erwin is een uniek mens en de reden van zijn vertrek is ook uniek. Op korte termijn kunnen we de facilitaire omstandigheden niet veranderen." Technisch directeur Foeke Booy duidde op het tijdstip van het opstappen van Koeman. "Het moment is beroerd. Het is oktober en we spelen zaterdag weer een belangrijke wedstrijd." In zijn toelichting gaf Booy aan dat de club twee jaar geleden al heeft onderzocht of het trainingscomplex kon worden uitgebreid. "We hebben nieuwbouw en zelfs een totaal andere accommodatie onderzocht, maar we zijn ook tot de conclusie gekomen dat we niet in de positie zijn om dat financieel te dragen. Vandaar dat we voorlopig nog met de huidige locatie doormoeten."

Spijt
Koeman gaf aan dat zijn besluit niets te maken heeft met zijn relatie met technisch directeur Foeke Booy. Ook het misverstand over het aantrekken van Rodney Sneijder heeft er niets mee te maken. "Mijn relatie met Foeke is prima en rondom de komst van Sneijder hebben we een akkefietje gehad. Dat hebben we uitgepraat en de werkrelatie was daarna weer prima. Ik ben nu gewoon tot de conclusie gekomen dat ik op dit moment de verkeerde keuze heb gemaakt. En dat spijt me enorm en dat spijt me ook voor de club. Sportief gezien gaat het best goed, maar dit besluit moest ik nemen."

Wouters
Met het aanstellen van Jan Wouters als de opvolger van Erwin Koeman anticipeert FC Utrecht direct op het onverwachte besluit van de trainer. "We wilden een trainer met ervaring die bovendien de spelersgroep goed kent", aldus Booy. "Jan heeft volmondig ja gezegd toen wij hem vroegen voor de functie van hoofdtrainer. Hij is toe aan deze stap, net zo als Robbie Alflen die hem gaat assisteren. Ook Jean-Paul de Jong was toe aan een stapje hoger. Hij neemt het elftal van Jong FC Utrecht vanaf vandaag onder zijn hoede." Dinsdagochtend trainde het elftal van FC Utrecht voor het eerst onder leiding van Jan Wouters en Robbie Alflen.

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing