FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Kirsten Koopmans, sprintwonder van FC Utrecht

02-11-2010

0 reacties


Kirsten Koopmans is dit seizoen een van de revelaties van de Eredivisie Vrouwen. De jonge aanvalster van FC Utrecht loopt de honderd meter in recordtijd, levert assists af en maakte tot nu toe vier doelpunten in zeven wedstrijden. Na een door omstandigheden wat minder goed verlopen seizoen bij ADO Den Haag gaat het nu best goed met de negentienjarige vleugelspeelster. "Ik denk dat ik wel wat toevoeg aan dit team."

Kirsten oogt ontspannen als ze de parkeerplaats van Sportpark Zoudenbalch oploopt. Gekleed in een trainingspak van FC Utrecht, haar haar in een staart en op schoenen van een van haar teamgenoten neemt ze plaats op de tribune van de wedstrijdaccommodatie van haar club, om te vertellen over de progressie die haar team dit seizoen boekt en haar verwachtingen voor de komende duels van de Domstedelingen. "Het zit wel goed hier", knikt de aanvalster tevreden. "Die schoenen, ach, die geef ik straks wel terug. Het is nog vroeg hé, dus misschien mist ze ze nog niet", lacht ze ondeugend.

Bewegen
Die vrolijkheid is tekenend voor de vorm waarin Kirsten steekt. Ze heeft het prima naar haar zin bij FC Utrecht. "De sfeer is goed en als team zijn we ook lekker bezig", zegt ze tegenover Voetbal Centraal. "Afgelopen seizoen eindigden we op de gedeelde vijfde plaats, nu staan we één puntje achter op koploper ADO Den Haag. Voetballend kan het nog wel wat beter. We weten af en toe niet hoe we moeten lopen, maar vinden elkaar wel steeds makkelijker. Persoonlijk zou ik wat meer willen gaan scoren. Ik heb er nu vier gemaakt, dus dat is wel leuk. Ook eentje tegen ADO Den Haag. Dat was natuurlijk extra bijzonder, want daar heb ik vorig jaar gespeeld. Ik denk dat ik aan beide teams wel wat toe kan voegen en dat ik niet echt een verzwakking ben voor FC Utrecht of ADO Den Haag. Ik ben erg snel en doelgericht, kan goed combineren en kaatsen. Trainer Mark Verkuijl kan me nog leren om meer te bewegen zonder dat ik de bal heb. Daar zou ik graag aan willen werken om zo van extra waarde te zijn voor dit team."

Vertrouwen
Dat team heeft, zo meent Kirsten, een hele renovatie ondergaan. Nadat afgelopen seizoen redelijk teleurstellend verliep, leefde er in Utrecht de wens om deze jaargang wat betere resultaten neer te zetten. Ook Kirsten zelf heeft niet louter positieve herinneringen aan afgelopen seizoen overgehouden. "Mijn jaar bij ADO Den Haag verliep niet helemaal zoals gepland. Ik heb wat problemen met mijn schildklier gehad, waardoor ik niet altijd voluit kon trainen. Daardoor was ik ook wat vermoeid. Nu heb ik aangepaste voeding gekregen en zorg ik er voor dat ik extra koolhydraten binnenkrijg. Inmiddels heb ik op het veld weinig last meer van die handicap. Gelukkig maar. Ik krijg vertrouwen bij FC Utrecht en heb het hier naar mijn zin. De meiden van dit team kende ik bijna allemaal al, waardoor ik me snel geaccepteerd voelde. We hebben een goede selectie, met een voetballend middenveld, snelle aanvalsters, een sterke verdediging en twee hele goede keepsters. Ik denk dat wij hoog kunnen eindigen in de Eredivisie Vrouwen."

Positief coachen
Een van de oorzaken voor het feit dat FC Utrecht deze jaargang vooralsnog zo goed presteert, is volgens Kirsten de sfeer die er heerst in de Domstad. "De spelersgroep is heel hecht en we hebben geleerd elkaar positief te coachen. Aan het begin van het seizoen hebben we ook een cursus gehad hoe we elkaar op een prettige manier aanwijzingen kunnen geven. Dat werpt nu zijn vruchten af. We hebben veel zelfvertrouwen en gaan ook het veld op met een instelling dat we elke wedstrijd kans hebben om te winnen. Als je op elkaar gaat lopen mopperen, dan gaat het ook minder. Speelsters mogen best iets tegen mij zeggen, ik zeg ook wel eens iets tegen hen. Ik weet dat daar een gedachte achter zit en dat ze me willen helpen. Dat is belangrijke winst die dit team heeft geboekt; en dan hebben we het nog niet eens over punten."

Oefenen
Hoewel het seizoen nog lang is, overheerst het positivisme in Utrecht en dat is vanzelfsprekend een prettig gevoel. Kirsten heeft vertrouwen in de rest van deze jaargang en hoopt nog veel goals te kunnen maken voor haar team. "En ik wil mezelf ontwikkelen en een betere speelster worden bij FC Utrecht. Gelukkig zijn de trainingen heel leuk en leer ik er veel van. Goed blijven oefenen dus en dan komt het helemaal goed." Oh ja, de training! Die was Kirsten bijna vergeten. "Nog twintig minuten, dat wordt dus opschieten!", zegt ze. De lenige speelster springt van de tribune af en zet het op een lopen in de richting van Klein Galgenwaard, de trainingsaccommodatie van FC Utrecht. Het zijn slechts enkele van de vele meters die de jonge topsportster dit seizoen nog zal gaan maken. Kirsten Koopmans, leergierig sprintwonder van FC Utrecht. Daar gaat haar club nog veel plezier aan beleven.

Bron: Maarten de Jong // Voetbal Centraal
Foto: voetbalcentraal.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing