FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Jong FC Utrecht

27-04-2011

1 reactie


Sinds enige weken is Jong FC Utrecht kampioen. Helaas niet in de Eredivisie, maar in de Eerste Divisie. Op zich een mooi resultaat, waarvoor natuurlijk de felicitaties, maar Eerste Divisie is natuurlijk een treetje te laag voor een club als FC Utrecht. Gelukkig spelen de beloften volgend seizoen weer in de Eredivisie voor belofte-elftallen en kunnen we de stand ook weer op Teletekst terugvinden.

In een klimaat waar steeds meer clubs gaan bezuinigen op hun Jong elftallen of samengaan met andere clubs is het eigenlijk de vraag wat het nut is van zo'n elftal. Het elftal is vaak een mix van belofte spelers en reserves of terugkomende geblesseerden van het eerste elftal. Of spelers die op maandagavond voor een handjevol toeschouwers spelen nu echt veel beter worden valt te betwijfelen. Jongens die uit de A1 promoveren zouden eigenlijk maximaal 2 jaar in Jong FC Utrecht moeten spelen. Dan moet toch wel duidelijk zijn of ze het wel of niet gaan halen.

FC Utrecht zou eens serieus moeten gaan nadenken om een samenwerking aan te gaan met een eerste divisie club om daar de spelers te laten rijpen in wie de club het wel ziet zitten, maar die niet meer beter worden van het spelen van wedstrijden op maandagavond tegen een allegaartje van een andere club. In de Jupiler League krijgen de spelers veel meer weerstand en spelen ze tegen clubs voor wie wat op het spel staat (periodetitel, promotie of tegenwoordig ook degradatie). Een beetje obligaat meedoen is er dan niet meer bij en voor beide clubs ontstaat er een win-win situatie. De Jupiler League heeft de beschikking over aanstormende talenten die mee moeten kunnen in de Eredivisie en FC Utrecht kan wekelijks zien wie van deze talenten het redden om te spelen onder druk.

In de diverse media valt te lezen over samenwerking met een club uit Kreta, een voetbalschool in Ghana en oriënterende gesprekken in Zuid Amerika. Maar op slechts een half uurtje rijden speelt een club die vergelijkbaar is met FC Utrecht. Volksclub en fanatieke supporters. Een club die ooit zorgde voor een serieuze verbetering van het niveau van Michel Vorm. Een club die een trainer en assistent trainer heeft die weten wat het is om bij FC Utrecht te spelen en waar oud FC Utrecht spelers onder contract staan. Waarom kijken en zoeken naar al die exotische samenwerkingen terwijl onze talenten maar niet kunnen doorgroeien?

Spelers als Maguire, De Kogel, Sarota en Nijholt zouden dicht bij huis in Den Bosch toch het nodige aan speelminuten en ervaring moeten kunnen opdoen. Nu blijft de kans groot dat spelers die de stap (nog) niet meteen kunnen maken, voor de club verloren gaan en later misschien alsnog bij andere clubs gloriëren. Misschien is Koen van der Biezen wel een komend voorbeeld. Na zijn overgang naar Den Bosch en Go Ahead Eagles zou hij nu in de belangstelling staan van diverse Eredivisie clubs. Ook in onze selectie lopen voorbeeldjes van talenten die uit de Jupiler League komen. Hopelijk denkt FC Utrecht er eens serieus over na en wordt er na Jong FC Utrecht een tussenstap in de Jupiler League ingebouwd.

Midvoor

 

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing