FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Jong FC Utrecht verliest van Jong AZ

14-02-2012

0 reacties


Jong FC Utrecht heeft maandagavond op het kunstgras van Sportcomplex Zoudenbalch een lesje effectiviteit gekregen. Doordat de dooi in Nederland zijn intrede heeft gedaan, was het hoofdveld volstrekt onbespeelbaar en werd er uitgeweken naar het kunstgras.

De openingsfase was duidelijk voor Utrecht. Via het prima schakelende middenveld, met Lilipaly, Sarota en Amrani, werd het doel van Erik Heijblok opgezocht. De eerste kansen waren er dan ook voor Stefano Lilipaly en Zakaria Amrani. Naarmate de tijd vorderde werd wel duidelijk dat de counters van de Alkmaarders, met Reijnen, Falkenburg, Ortiz, Boymans en Wijnaldum in de basis, snel werden uitgevoerd.

Eerste kans
De eerste echte kans was dan ook voor Erik Falkenburg, maar Utrecht-keeper Fons Mulder redde ten koste van een corner. De eerste echte kansen voor de thuisclub was na een half uur spelen, toen een fantastische combinatie op het middenveld Stefano Lilipaly in vrije schietpositie bracht. Helaas raakte hij de bal net niet goed genoeg.

De koude douche kwam vlak voor de rust. Een misverstand tussen Zullo en Boldewijn bracht de bal aan de rechterkant bij Falkenburg die een perfecte voorzet gaf op de instormende Ruud Boymans. Diens inzet was voor Fons Mulder te machtig: 0-1. Nog geen twee minuten later was het aanvoerder Ali Messaoud die vanuit een rebound na een geblokte bal van keeper Mulder, de bal met een prachtige afstandspegel in het lege Utrechtse doel plaatste: 0-2.

Tweede helft
De tweede helft gaf een strijdlustig Jong FC Utrecht te zien, zonder tot echt goed voetbal te komen. De definitieve beslissing viel in de 65e minuut. Het was verdediger en aanvoerder Kai Heerings die aanvaller Fernando Lewis in de zestienmeter ten val bracht. Scheidsrechter Van den Kerkhof wees gedecideerd naar de stip. De penalty werd koelbloedig door Messaoud benut: 0-3. Ondanks het inbrengen van Kenny Teijsse en Evert Brouwers, werd er niet meer gescoord. Over de gehele wedstrijd bekeken een verdiende overwinning voor een professioneel spelend Jong AZ.

Halve finale beker
Volgende week maandag staat, in het kader van de KNVB beker voor beloftenteams, de halve finale op het programma. Op het eigen Sportcomplex Zoudenbalch spelen Jong FC Utrecht en Jong Vitesse/AGOVV om een plaats in de bekerfinale.

Karakteristieken

Scoreverloop:
0-1 ('41) Boymans
0-2 ('43) Messaoud
0-3 ('65) Messaoud (pen.)

Gele kaarten: Amrani, Heerings (allen FC Utrecht)

Opstelling Jong FC Utrecht: Fons Mulder, Gévero Markiet, Kai Heerings (73. Evert Brouwers), Mike van der Hoorn, Michael Zullo, Stefano Lilipaly, Adam Sarota, Zakaria Amrani, Maikel Lange (66. Kenny Teijsse), Lars Veldwijk, Enzio Boldewijn.

Opstelling Jong AZ: Erik Heijblok; Milan Hoek, Etiënne Reijnen, Thomas Lam (71. Erik Schouten), Giliano Wijnaldum; Erik Falkenburg, Ali Messaoud, Celso Ortiz; Fernando Lewis (88. Paul Kok), Ruud Boymans, Kevin Luckassen (73. Thom Haye).

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing