FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Jong FC Utrecht verliest oefenduel

17-10-2012

0 reacties


Jong FC Utrecht heeft dinsdagavond zijn laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie met 2-0 verloren van de leeftijdgenoten uit Volendam. In het KRAS Stadion werd een terechte nederlaag gelden.

Snelle achterstand
Vanaf de aftrap nam de thuisploeg het initiatief. Met goed en vlot combinatiespel werd het doel van keeper Erik Cummins gezocht. Al na dertien minuten was het raak. Het was Erik Veerman die met een strakke schuiver de Utrechtse doelman volstrekt kansloos liet. Veerman was het eindstation van een knap staaltje ‘één keer raken' van de Volendamse ploeg, waarbij de Utrechtse verdediging iedere keer net te laat was om goed te kunnen ingrijpen.

De Volendam tornado was hiermee nog niet geluwd. Eerst was het uitblinker Nick Tol die rakelings langs de goal schoot en even later was Michael Tol dichtbij een doelpunt. Pas na een kwartier spelen moest FC Volendamkeeper Jasper van Gelderen in actie komen toen hij een schuiver van Thijs van Hofwegen tot corner moest ombuigen.

2-0
In de 19e minuut was het weer raak voor de ploeg uit het vissersdorp. Nu was het Michael Tol die een prachtige steekbal van Roy Bakkenes tot doelpunt promoveerde: 2-0. De laatste speler schoot vijf minuten later ook nog vol op de binnenkant van de paal. Gelukkig had Utrecht in deze fase met Erik Cummins een goede keeper op de goal staan. Met enkele knappe reddingen voorkwam hij groter onheil.

In de rust was trainer/coach Jean-Paul de Jong dan ook niet blij met het vertoonde spel. Er moest in de tweede helft uit een ander vaatje getapt gaan worden. Met een ongewijzigde ploeg werd dan ook aan het tweede bedrijf begonnen. Hoewel de eerste kans toch voor de thuisploeg was, een schot van aanvaller Joris Dekker gestopt door Cummins, was Jong FC Utrecht toch de ploeg met het meeste balbezit. Naarmate de tijd vorderde werd de druk duidelijk opgevoerd.

Dichtbij
Eerst was het Thijs van Hofwegen, na een assist van Kevin van Kippersluis, die dichtbij de aansluitingstreffer was. Weer vijf minuten later verdween een lob van spits Cedric Badjeck rakelings over het Volendamse doel. Ook de corners en vrij trappen van Maikel Lange waren zeker niet zonder gevaar. Na een goede actie aan de rechterkant van invaller Laurens van der Voort kreeg ook de goed invallende Nassir El Aissati nog een mooie schietkans. Zijn schot verdween echter in de handen van de Volendam doelman.

Bij het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter was dan ook de Utrechtse teleurstelling groot, maar de felicitaties voor Jong FC Volendam terecht. De Utrechtse trainer/coach De Jong sprak na afloop van een zeer leerzame avond. Zeker met het oog op de eerste confrontatie in de kampioenspoule volgende week maandag uit tegen Jong Vitesse/AGOVV was dit een goede waarschuwing voor het beloftenteam.

Opstelling Jong FC Utrecht: Erik Cummins, Gévero Markiet (‘77 Laurens van der Voort), Jordi Balk, Yannick Cortie, Kenny Teijsse ('55 Aleksandar Bjelica),Elroy Pappot (‘55 Soufyan Moro), Marc Klok, Maikel Lange, Thijs van Hofwegen ('55 Nassir El Aissati), Kevin van Kippersluis, Cedric Badjeck.

Bron: fcutrecht.nl 

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing