FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Jong FC Utrecht kampioen!

22-03-2011

7 reacties


Jong FC Utrecht verzekerde zich maandagavond van het kampioenschap in de Eerste Divisie voor Beloftenteams. De ploeg van Robbie Alflen won zelf op Sportcomplex Zoudenbalch met 1-0 van Fortuna Sittard door een treffer van Anouar Kali, terwijl nummer twee FC Den Bosch met dezelfde cijfers onderuit ging bij VVV-Venlo. Daardoor is Jong FC Utrecht zes speelronden voor het einde van de competitie met twintig punten voorsprong niet meer te achterhalen. De Utrechtse beloften promoveren naar de Eredivisie.

Jong FC Utrecht begon maandag krampachtig aan de wedstrijd. De goede wil was aanwezig maar er werden weinig kansen afgedwongen. In de 10e minuut ging een schot van Attila Yildirim net naast het doel. De Utrechtse luchtmacht in de personen van Kai Heerings, Dave Bulthuis en Bart Vriends dook bij corners steeds op voor het Limburgse doel. Helaas leverde dit vooralsnog niets op.

Tommy Oar was uitstekend op dreef. Elke keer flitste hij weer voorbij zijn directe tegenstander en leverde vervolgens prima voorzetten af. De voortzetting liet echter te wensen over. Er werden verdedigend ook fouten gemaakt. Een verkeerde kopbal vanaf het middenveld bracht een speler van Fortuna Sittard alleen voor goalie Erik Cummins. Deze stond echter - zoals het hele seizoen - weer zijn mannetje. De ruststand was 0-0.

In de tweede helft was de thuisclub veel gretiger. Er werd veel sneller gecombineerd en Fortuna moest terug. Na twee minuten redde Fortuna-doelman Pim Gubbels op een prima schot van Oar. Kort daarna was het toch raak. Een aanval opgezet door Oar kwam via Anouar Kali bij Attila Yildirim, die kon alleen op het doel afgaan maar zag zijn schot gekeerd. Op de rebound van Kali was de keeper echter kansloos: 1-0.

FC Utrecht bleef na die voorsprong de aanval zoeken, maar een verkeerde terugspeelbal bracht wederom een spits van de gasten alleen voor Cummins. Die greep opnieuw goed in. In de 64e minuut kopte Yildirim op de paal na een vrije trap van uitblinker Oar. De wedstrijd bleef op en neer golven. In de 73e minuut kreeg Fortuna nog een kans. Maar Heerings wierp zich gelukkig voor het schot. Aan de andere kant was invaller Enzio Boldewijn nog bijna succesvol. Na 93 minuten floot scheidsrechter De Haan voor het einde.

Deel één van de missie was geslaagd. En na het goed nieuws uit Venlo kon de kurk van de champagne. De missie is geslaagd: volgend seizoen speelt Jong FC Utrecht weer op het hoogste niveau!

Opstelling Jong FC Utrecht: Erik Cummins, Dave Bulthuis, Kai Heerings, Bart Vriends, Mark van der Maarel, Zakaria Amrani (73e minuut Enzio Boldewijn), Kevin Huijsman, Anouar Kali, Tommy Oar, Attila Yildirim, Stefano Lilipaly (88e min. Tony Scheurs).

Bron: fcutrecht
Foto: fcufoto/Frank zilver

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 7 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing