FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

'Jacob is klaar met voetballen op dit niveau'

27-12-2011

2 reacties


Jacob Lensky heeft zijn contract bij FC Utrecht ingeleverd. De 23-jarige Canadees wil in zijn geboorteland Canada zijn leven opnieuw op gaan bouwen. Weg van alles wat met voetbal te maken heeft. Utrecht heeft het besluit geaccepteerd. Per 1 januari is het contract ontbonden.

Het besluit van Lensky om te stoppen bij FC Utrecht komt niet onverwachts. Lensky dacht steeds nadrukkelijker na over een leven ver weg van het profvoetbal. Zeker nadat hij anderhalve week geleden een terugval kreeg in zijn strijd tegen alcohol.

Stoppen met voetbal was uiteindelijk de enige keuze die hij maken kon. Om in zijn geboorteland met een schone lei te beginnen. Weg van die 'schitterende rotsport', zoals Lensky zijn haat-liefde verhouding met het voetbal eens pakkend omschreef. Hij haatte alles om het spelletje heen.

Technisch directeur Foeke Booy spreekt - ondanks het feit dat de Utrechtse clubleiding meermalen de hand boven Lensky's hoofd hield - van een 'triest, maar onontkoombaar besluit'.

'We hebben elkaar de afgelopen dagen eens goed in te ogen gekeken en toen werd duidelijk dat er geen weg terug was', zegt Booy in het AD. 'Jacobs ouders wilden hem graag naar huis halen. Jacob zelf is klaar met voetballen op dit niveau en de druk die daarbij komt kijken en wij zagen ook dat een verlenging van zijn contract er niet in zat. Zonder in details te willen treden, liggen de problemen van Jacob heel diep en kennen ze ook al een lange geschiedenis. We hopen echt dat het Jacob in zijn nieuwe leven - waarin hij een streep heeft gezet door profvoetbal - goed gaat.'

Bron: AD

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 2 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
Sparta RotterdamFC Utrecht
26 november 2017 14:30 uur
Het Kasteel

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (4) tonyb 23pt
2 (5) badbo13 23pt
3 (3) fanvandeFC 22pt
4 (1) Le@n 21pt
5 (2) Gina 20pt
6 (10) L@rs-Sven 19pt
7 (13) Menno 19pt
8 (16) Kikker 19pt
9 (18) Sjakie 18pt
10 (21) El Nino 18pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2017 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing