FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Jaarvergadering in teken van erkenning

11-12-2011

7 reacties


Zondagochtend rond de klok van 11 uur druppelden de eerste leden al binnen en toen we om even na half twaalf van start gingen zaten er zo'n 45 supporters klaar om de vergadering bij te wonen. Een redelijke opkomst zo'n drie uur voor de aftrap.

Volgens afspraak verscheen FC Utrecht directeur Wilco van Schaik, geflankeerd door collega directielid Foeke Booy en commissaris Frans Snijders, ook ten tonele. Uiteraard met als gespreksonderwerp de status van True Support in relatie tot de club. In een persoonlijk onderhoud met het bestuur van True Support heeft Van Schaik enige weken geleden aangegeven dat een zetel binnen de Raad van Advies voor True Support geen optie is. Dit ondanks een duidelijke uitspraak gedaan in het Bestuurlijk Handboek van FC Utrecht van september 2005 en meerdere toezeggingen door voormalig voorzitter Jan Willem van Dop. Van Schaik gaf toen reeds aan dat het bestuur deze mededeling als teleurstelling had ervaren en ook vandaag werd dat door de aanwezigen zo ervaren.

Voor True Support was de zetel in de Raad van Advies hèt vehikel om gezien te worden als erkend gesprekspartner, vooral omdat dat de laatste jaren synoniem werd verklaard voor erkening. Volgens Van Schaik zit die erkenning hem echter niet in een zetel in dit orgaan, maar in een structureel partnerschap. De doelstelling zoals wij die hebben geformuleerd in 2005 was om ‘volwaardig gesprekspartner te worden van FC Utrecht'. Van Schaik gaf aan dat wij wel degelijk worden erkend als gesprekspartner en sprak zijn waardering uit voor de constructieve manier waarop wij de club ondersteunen. Hij beloofde dat wij vier keer per seizoen om de tafel gaan met de directie van FC Utrecht en de gedelegeerde commissaris voor de geledingen Frans Snijders. Daarnaast zal tenminste 1x per seizoen ook grootaandeelhouder Frans van Seumeren aanschuiven.

Tijdens de vergadering werd Wilco bestookt met een aantal zeer kritische vragen en opmerkingen. Deze hadden onder andere te maken met het in de ogen van velen volstrekt onzinnige fouilleerbeleid, waar FC Utrecht de laatste jaren mee bezig is. Enkele aanwezigen kondigden aan zich niet meer te laten fouilleren, al zou dat betekenen dat het bezoeken van de wedstrijd zou worden geweigerd. Zij hebben woord gehouden. Ook werd gevraagd maatregelen te nemen tegen FC Utrecht supporters, die zich meerdere keren per seizoen in vak U begeven en vervolgens slechts provocerend acteren tegen de supporters van de tegenstander. Wilco zegde toe deze zaken verder te onderzoeken en desgewenst maatregelen te nemen.

Bestuur Stichting True Support


Foto's Jaarvergadering Stichting True Support - 11 december 2011

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 7 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing