FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

In Enschede historisch gezien lastig

30-01-2016

5 reacties


Komende zondag staat FC Twente - FC Utrecht op het programma, en dat is voor FC Utrecht historisch gezien altijd een lastig duel. FC Twente zit sportief en financieel in een diep dal, maar FC Utrecht is inmiddels, zoals verwoord door aanvoerder Mark van der Maarel, weer met beide benen op de grond.
 
Door de nederlaag tegen Roda JC kwam er voor FC Utrecht een einde aan een serie van zeven duels zonder verlies. In deze serie werden enkel twee punten verspeeld tegen AZ, werd gewonnen van zowel de nummer 1 als de nummer 18 van de eredivisie, en werd de volgende ronde van de KNVB-beker bereikt.
 Een dergelijke serie komt bij FC Utrecht zeker niet ieder seizoen voor. Wie in het verleden duikt, ziet deze voor het laatst in het seizoen 2012 / 2013. Toen werden de laatste vier duels in de eredivisie en de eerste drie duels van de play offs gewonnen. Uiteindelijk doorbrak FC Twente deze reeks, maar de 1-2 thuisnederlaag was voor FC Utrecht voldoende om Europa in te gaan.
 
FC Utrecht heeft het dus historisch gezien, zeker in Enschede, altijd lastig tegen FC Twente. In de 52 keer dat het duel werd gespeeld (eredivisie, KNVB-beker en play offs) kwam FC Utrecht slechts tot 11 overwinningen, en werd er ook 11 keer gelijk gespeeld. Er zijn dus 30 nederlagen opgelopen, en die in 2013 / 2014 (6-0) behoort mogelijk tot de meest-pijnlijke. Ook vorig seizoen ging het mis in Enschede, en werd er met 3-1 verloren.
 
Erik ten Hag, geboren in Haaksbergen onder de rook van Enschede, speelde zelf voor zowel FC Utrecht (één seizoen) als FC Twente (negen seizoenen verspreid over drie perioden). Hij maakte FC Twente - FC Utrecht als speler alleen slechts vier keer mee als lid van de wedstrijdselectie, en met de volgende cijfers:
 
Winst FC Twente: 3
Winst FC Utrecht: 1
 
De meest memorabele FC Twente - FC Utrecht, gespeeld op 5 mei 1996 en door FC Utrecht met 1-2 gewonnen waardoor de nacompetitie net werd ontlopen, had Ten Hag als speler van FC Utrecht mee kunnen maken. Hij ontbrak echter tijdens dat duel op het veld.
 
Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 5 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing