FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nl



Wachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

"Iedere speler kent nu De Hoogstraat"

19-04-2012

1 reactie


Kinderen met en zonder lichamelijke beperking sportten woensdagmiddag samen met de spelers en trainers in verschillende ruimten in De Hoogstraat, het revalidatiecentrum aan Jan van Scorelstraat in Utrecht.

Na een warming-up waar de kinderen en de spelers naar hartelust dansten, was de gelegenheid daar om samen met de spelers en de trainers deel te nemen aan de verschillende sportactiviteiten. Cedric van der Gun was aan het gamen, Alexander Gerndt speelde badminton, Rodney Sneijder en Mike van der Hoorn speelden zitvolleybal en Daan Bovenberg speelde met de kinderen rolstoelbasketbal. "Dat is nog flink zwaar", zei rechtsback Bovenberg. "Dit is mijn eerste bezoek aan bezoek aan de Hoogstraat en ik vind het geweldig leuk. Het geeft een goed gevoel om al die blije kindergezichtjes te zien."

Trainer Jan Wouters gooide zijn balgevoel in de strijd tijdens een potje tafeltennis. Afgelopen jaar revalideerde Mihai Nesu in De Hoogstraat na het oplopen van de dwarslaesie na de botsing op de training. Daarom is het bezoek van dit jaar aan het revalidatiecentrum meer bijzonder dan andere jaren. "Iedere speler kent nu De Hoogstraat", zegt de trainer. "We zijn het afgelopen jaar wel vaker hier geweest om Mihai te bezoeken. Het bezoek aan De Hoogstraat dit jaar heeft daarom iets speciaals."

"Je ziet aan de kinderen dat ze plezier hebben", zei inspanningsfysioloog Pim Koolwijk die zijn energie kwijtraakte tijdens het springen op een luchtkussen. "Ik vond het een heel geslaagde middag." De hele middag verzamelden de kinderen handtekeningen en gingen ze op de foto met de spelers en trainers van FC Utrecht.

Sportief tour
Het bezoek aan de Hoogstraat staat in het teken van de Sportief tour. Tijdens de tour sporten jongeren met en zonder handicap tegen spelers uit het betaalde voetbal. Bij twintig zorginstellingen nemen de deelnemers het tegen elkaar op in verschillende sporten. Door de Sportief tour vindt integratie plaats: jongeren met en zonder handicap ontmoeten elkaar op deze middagen en leren van elkaars (on)mogelijkheden.

De sportief tour is een initiatief van de Johan Cruyff Foundation, Stichting de NEES en Pluryn. Pluryn ondersteunt mensen met een handicap bij wonen, werken, leren en vrije tijd. Cliënten kunnen gebruik maken van één of meer diensten, afhankelijk van hun individuele wensen en mogelijkheden. Stichting de NEES is opgericht door Johan Neeskens. Stichting de NEES verleent financiële steun aan organisaties en instellingen die werken op het gebeid van zorgverlening aan jeugdigen, die door ziekte en/of invaliditeit hulp nodig hebben. De Johan Cruyff Foundation steunt en stimuleert wereldwijd sport en beweging voor kinderen. Er is speciale aandacht voor jongeren met een handicap omdat juist voor hen sport van groot belang is.

Bij De Hoogstraat revalideren kinderen, jongeren en volwassenen, die door een aandoening of ziekte beperkingen ondervinden in het dagelijks leven. Onder begeleiding van deskundige medewerkers leren zij hun mogelijkheden (weer) optimaal te gebruiken.

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen



Naar boven

|

Home



Aankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief




Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing