FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Het rommelt binnen FC Utrecht

01-08-2011

8 reacties


Na het 2-2 gelijkspel tegen de amateurs van Spakenburg, rommelt het weer als vanouds bij FC Utrecht. Verdediger Alje Schut beklaagt zich vandaag in het Algemeen Dagblad over de clubleiding, terwijl ook de supporters van de club mokken op de diverse forums.

Het was wederom niet best wat FC Utrecht zaterdag liet zien op de Westmaat. FC Utrecht kwam via Anouar Kali nog wel op 0-1, maar zag vervolgens hoe de ‘Blauwen' brutaal een 2-1 voorsprong namen. Een treffer van Yoshiaki Takagi vijf minuten voor tijd - hij miste een penalty, maar benutte de rebound - voorkwam een blamage. Alhoewel.

Met het vertrek van bepalende spelers als Tim Cornelisse, Michael Silberbauer, Dries Mertens, Kevin Strootman en Ricky van Wolfswinkel en wisselspelers Barry Maguire en Khalid Sinouh, heeft FC Utrecht veel kwaliteit ingeleverd. Niet voor niets slaagde de formatie van de nieuwe trainer Erwin Koeman er alleen in te winnen van Regioteam De Meern.

Al was de 4-1 tegen het bij elkaar geraapte gezelschap amateurvoetballers van regionale teams uit de lagere competities van de KNVB ook amper overtuigend te noemen. Tegen het Griekse Ergotelis werd met 0-0 gelijkgespeeld, terwijl KV Mechelen, Lierse SK en Málaga wonnen van de FC.

Na de komst van het Zweedse trio Marcus Nilsson, Johan Mårtensson en Alexander Gerndt, zei technisch directeur Foeke Booy dat FC Utrecht was uitgewinkeld. Hooguit kwam er nog een keeper bij, vertelde hij tijdens de presentatie van Gerndt, die vandaag pas aansluit bij de groep. Deze keeper is de 23-jarige Roberto Junior Fernández. Ook hij meldt zich vandaag in Utrecht, zo heeft DUIC vernomen.

Ondertussen valt Koeman niet te benijden. De Zaandammer tekende voor één seizoen, toen Van Wolfswinkel, Mertens en Strootman nog onder contract stonden in Utrecht. De oefenmeester kreeg van grootaandeelhouder Frans van Seumeren de opdracht mee om met FC Utrecht te eindigen tussen plek 4 en 6.

Nadat Booy op de presentatie van Gerndt vertelde dat er niks meer bij zag komen, liet Koeman weinig aan duidelijkheid over. "Dan moet de doelstelling omlaag", zei hij toen tegen DUIC. "In potentie hebben we een prima basis, maar dan moet je wel gevrijwaard van blessures blijven. Zodra er één of meer spelers wegvallen, is er een acuut probleem. FC Utrecht heeft veel talenten, maar deze jongens zijn nog niet eredivisiewaardig."

Dat de situatie nijpend is, zag ook Booy zaterdag op de Westmaat. Volgens ingewijden is de technisch directeur zich "doodgeschrokken" over het spel van FC Utrecht. De technisch directeur beraadt zich vandaag samen met Van Seumeren en de rest van de clubleiding over te nemen maatregelen.

Daarbij wordt niet uitgesloten dat de club de doelstelling naar beneden zal bijstellen én Booy zich alsnog op de markt begeeft voor benodigde versterking van de selectie.

Bron: DUIC.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 8 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing