FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Het einde nadert

31-07-2005

0 reacties


Een titel om van te schrikken maar niets is minder waar. Want waar het einde nadert, nadert ook het begin. Het einde van de oefenperiode, het begin van de competitie. Een periode waarin alle voetbalprofessoren hun meningen gaan geven over wie er kampioen wordt en welke club zeker degradeert. Vaak komt iedereen aan het einde van de rit weer bedrogen uit. Vorig jaar zou PSV het zeker moeilijk krijgen omdat ze scorend vermogen hadden ingeleverd. We weten allemaal het resultaat.

Toch wil ik wel eens kijken hoe alles ervoor staat. Uiteraard met de blik op FC Utrecht gericht. De top drie zal wel weer de top drie. Denk dat Feyenoord een goede zet heeft gedaan door de sympathiekste Koeman als opvolger van Gullit aan te stellen. PSV en Ajax zullen ook nu weer gewoon uit gaan maken wie er kampioen wordt, maar aan het nu al afschrijven van Feyenoord waag ik me niet. AZ en Heerenveen zullen de volgende twee clubs op de ranglijst zijn. Weinig mutaties en zeker nog groeimogelijkheden t.o.v. vorig seizoen. Alleen afwachten of “Zijne Koninklijke Hoogheid Van Gaal” gepruimd wordt door de spelers en de supporters van AZ.

FC Twente en Groningen hadden vorig seizoen een moeilijk begin maar lieten aan het einde van de competitie zien genoeg in hun mars te hebben. Vooral Nevland hielp Groningen aan de nodige doelpunten. Hoewel men bij Groningen wat goede spelers kwijtraakte, is er toch geen paniek in het hoge Noorden. NAC heeft zich na het dramatische seizoen flink versterkt. Roda JC haalde de verloren zoon Huub Stevens terug als trainer en RKC presteert ieder jaar boven verwachting.

Dat zijn al 10 clubs die zich richten op het linkerrijtje en daar ook de kwaliteiten voor hebben. Vitesse en FC Utrecht zijn de volgende twee clubs. Vitesse liet vorig seizoen zien terug te zijn na bijna gedegradeerd te wezen. In mijn ogen spelen FC Utrecht en Vitesse om plaats 11 en 12. Beide clubs hebben een goede selectie maar ik vrees dat FC Utrecht te weinig bezetting heeft om een heel constant seizoen te draaien. Bij het uitblijven van blessures zou het team van Booy best kunnen stunten, maar als er teveel een beroep gedaan moet worden op de bank, dan vrees ik het ergste.

Normaal ben ik na iedere voorbereiding weer optimistisch. Goeie aankopen, leuk spel, we zijn er klaar voor. Nu zijn er ook de goede aankopen, was het spel tegen Sienna en Arsenal niet verkeerd, maar is het optimisme vervangen voor realisme. Voorlopig heb ik alle hoop gevestigd op Stefaan Tanghe. Als de aimabele Belg zijn vorm weer terugvindt van het begin van vorig seizoen, zou hij prima in staat moeten zijn onze spitsen te bedienen. Is de vorm er niet, dan hebben we echt een probleem. Wie is er dan namelijk in staat om die taak over te nemen? Ook dit kan een begin van het einde zijn.

Midvoor

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing