FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Wouters aan een opkikkertje toe

29-02-2012

1 reactie


Vaak wordt de invloed van trainers overschat. In Vak P hebben we het vaak over clubbesturen die een zogenaamd schokeffect beogen door een coach voortijdig de laan uit te sturen. De statistieken hebben immers uitgewezen dat noodmaatregelen bijna nooit effect sorteren. Integendeel, er worden veelal mensen beschadigd. En een afkoopsom kan die aangerichte schade niet wegnemen, hoogstens verzachten.

Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen. Wat zich momenteel bij VVV afspeelt, kan als een klein mirakel aangemerkt worden. Maar in de historie van FC Utrecht zijn de voorbeelden legio, dat het wegsturen van een trainer nauwelijks tot betere resultaten op het veld leidde. Wel werd het imago van de club aangetast omdat de paniekerige maatregel vaak voortkwam uit de emotionele reacties van morrende supporters.

Bij het kijken naar FC Twente - FC Utrecht spookten deze gedachten door mijn hoofd. Ik hoorde na afloop het commentaar van assistent Rob Alflen die de grieperige Jan Wouters in Enschede verving. Ik lette vooral op zijn lichaamstaal en die kwam vertrouwenwekkend over. Toen bedacht ik dat FC Utrecht met het tweetal Wouters - Alflen helemaal niet slecht af is. En dat de nabije toekomst met dit duo positief tegemoet gezien mag worden.

Voor de grieperige Wouters zou het de komende dagen zelfs een opkikker van jewelste zijn wanneer zijn contract in deze fase van het seizoen al verlengd zou worden. Met de cruciale wedstrijden in maart tegen NEC (thuis), Feyenoord (uit), Groningen (thuis), Heracles (uit) en Excelsior (thuis) zal het de mentale weerbaarheid van de selectie ten goede komen wanneer van bovenaf duidelijkheid komt over de technische staf. Ik denk dat de meeste fans in Vak P het volkomen met mij eens zijn.

Ooit heeft Co Adriaanse het begrip ‘scorebordjournalistiek' bedacht. Hij bedoelde daarmee dat prestaties van trainers te vaak puur op uitslagen worden beoordeeld. En dat niet wordt gekeken naar de groei van spelers op het trainingsveld. In dat kader zou het mooi zijn om af te wachten hoever het duo Wouters-Alflen het gaat schoppen met de huidige groep. En dat ‘verre' aankopen bijna nooit meer noodzakelijk zullen zijn.

Hans van Echtelt - Vak P

 

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing