FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

"Goed voetballen is de enige oplossing"

21-12-2012

1 reactie


De wedstrijd tegen Ajax is het sluitstuk van het voetbaljaar 2012. Ook statistisch gezien kan het een mooie dag voor FC Utrecht worden. Zo heeft FC Utrecht 29 punten na 17 duels. Dat is al 12 punten meer dan afgelopen seizoen na 17 speelronden. Alleen in 2009/2010 had FC Utrecht meer punten (30) halverwege de competitie. Een zege op Ajax zorgt voor de meeste punten in 20 seizoenen na 18 duels.

Mocht Jacob Mulenga scoren dan volgt hij Kalusha Bwalya (PSV) op als meest scorende Zambiaan in de Eredivisie. Beide spelers staan nu op 25 doelpunten. Bovendien evenaart Mulenga dan zijn seizoenrecord van acht goals uit het seizoen 2010/'11.

Goed voetballen
"Het belangrijkste is om het jaar goed af te sluiten met een goede pot voetbal", zegt trainer Jan Wouters. "Ik heb het bekerduel van Ajax tegen FC Groningen gezien en daar speelde Ajax erg goed. Het positiespel was vergelijkbaar met hoe Ajax de bekerwedstrijd bij ons speelde. De enige oplossing tegen het positiespel van Ajax is door goed te voetballen. Vanuit dit goede voetbal is het mogelijk om druk te zetten. Dit moeten we dan wel 90 minuten volhouden."

Strijd op het veld beslissen
"FC Utrecht - Ajax is voor mij een bijzonder duel", zegt Wouters, die voor beide clubs speelde en bovendien ook trainer was van Ajax. "Het zijn altijd fanatieke duels. Daar houden Frank (de Boer, red.) en ik van. Het zijn aparte duels die speciale krachten doen vrijkomen. Ik begrijp heel goed het gevoel dat supporters bij deze wedstrijd hebben. Ik verwacht van onze supporters dat zij ons steunen en zich niet met andere zaken zullen bezig houden. Juist in dit soort wedstrijden hebben we de steun van onze aanhang nodig", benadrukt Wouters. "Laat ons de strijd op het veld beslissen. Dan wordt het een goed duel op een mooie en fanatieke manier."

Training vrijdag
Tijdens de training van vrijdagmorgen oogde de selectie fris en fanatiek. Aansluitend aan de training werd, zoals iedere week de onderlinge competitie vrije trappen nemen vanaf de rand van het strafschopgebied gehouden. De verliezer krijgt de twijfelachtige eer zich de ‘Lul van de Week' te mogen noemen. Aangezien het deze week ging om de laatste competitie van het kalenderjaar ging, werd de titel ‘Lul van het Jaar' uitgereikt. In de barrage tussen Marcus Nilsson en Mike van der Hoorn, was de Zweed de laatste die wist te scoren. Mike van der Hoorn werd de ‘Lul van het Jaar' en kreeg onder luid applaus van zijn collega's de Gouden Schoen uitgereikt.

Blessures
Wouters kan beschikken over een zo goed als complete selectie. Cedric van der Gun herstelt nog van een knieblessure en Nana Asare ontbreekt wegens rugklachten. Yassin Ayoub is weer volledig beschikbaar. De jeugdige middenvelder speelde afgelopen maandag probleemloos negentig minuten met Jong FC Utrecht.

Kaartverkoop
De wedstrijd tegen Ajax wordt om 12.30 uur in Stadion Galgenwaard afgetrapt. Voor dit duel is sprake van 1-op-1-verkoop. Dat wil zeggen dat alleen clubkaarthouders van FC Utrecht een kaart kunnen kopen. Seizoenkaarthouders kunnen geen kaart aanschaffen. De verkoop via FC Utrecht Ticketing/klantenservice, de fanshop en TicketBox loopt tot en met 22 december. Op de wedstrijddag blijven de kassa's gesloten.

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUphoto/ FRank Zilver

 

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing