FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

'Gezonde gretigheid om vrije trap te nemen'

15-03-2015

6 reacties


Vier spelers van FC Utrecht eisten gisteren de bal op bij een vrije trap aan de rand van de zestien van SC Cambuur. Aanvoerder Willem Janssen koos ervoor om tussenbeide te komen en duwde een paar teamgenoten weg. Timo Letschert schoot de vrije trap uiteindelijk vlak over de goal.

Letschert vond het getouwtrek om de bal ‘niks bijzonders’. “Er waren een paar spelers die hem wilden nemen en daarvan was ik er ook één. Ik heb liever dat iedereen gretig is voor die vrije trap dan dat niemand hem wil nemen. Zo gaan die dingen.”

Hij vond het een beetje overdreven dat FOX Sports-verslaggeefster Hélène Hendriks er vragen over stelde. “Ik denk niet dat het nodig is er een hele heisa van te maken. Het viel reuze mee.”

Waarom Willem Janssen tussenbeide kwam, wilde Hendriks weten. Letschert: “Willem is de aanvoerder, maar volgens mij bepaalt die niet wie de vrije trappen neemt, toch? Dat doet de trainer. Iedereen was gretig om die vrije trap te nemen. Dat is gezond, toch? Ik weet niet waarom daarvan een punt gemaakt wordt.”

Letschert vertelde dat er een lijstje was met namen, maar dat er geen volgorde is. Wie er op het lijstje staan? “Dat ga ik hier niet vertellen. We hebben gewoon een lijstje en wie daarop staat dat weten wij allemaal onderling, dan is het allemaal duidelijk voor ons. Ja, ik sta op het lijstje zoals je kon zien, want ik nam hem.”

Aanvoerder Willem Janssen kon wel grinniken om het voorval. “We hebben een paar jongens die zo’n bal er lekker in kunnen krullen en dan wil iedereen hem nemen. Dan moet je als aanvaller er maar eens tussen gaan staan. Dan is het soms net een kippenhok. Het is een bal in het cirkeltje. Dat is gewoon een honderd procent kans. Zo’n bal moet gewoon op goal, maar het zat vandaag ook niet mee.”

Hij bevestigde dat er geen vaste afspraken zijn over wie de vrije trappen neemt.  “Er zijn gewoon jongens die hem kunnen nemen en het is vaak wie zich goed voelt.” Hij deed niet geheimzinnig over het lijstje. “Op dit moment hebben we Verbeek, Ayoub, Diemers en Letschert die hem allemaal kunnen nemen. Ja dan krijg je op zo’n positie midden voor de goal, dat ze hem alle vier willen nemen.”

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 6 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
Roda JCFC Utrecht
18 februari 2018 12:30 uur
Parkstad Limburg Stadion

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Sjakie 60pt
2 (2) Don Leo 60pt
3 (3) Menno 53pt
4 (4) Kikker 51pt
5 (8) badbo13 50pt
6 (10) chapri 49pt
7 (5) ad rem 48pt
8 (12) fanvandeFC 47pt
9 (6) tonyb 46pt
10 (7) Speedy 46pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing