FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Geen nieuwjaarskaart meer van Koning Ab

05-12-2012

1 reactie


Ieder jaar keek ik er weer naar uit. De traditionele nieuwjaarsgroet van Ab Fafie en zijn vrouw Wil die al jarenlang in mijn bus viel. Sinds de oefenmeester van FC Utrecht naar elders was vertrokken, was het contact op afstand gelukkig toch gebleven. Ook toen ik zeven jaar geleden afscheid nam als sportjournalist bij deze krant, was Koning Ab van de partij op deze nostalgische bijeenkomst. Een klein wonder. Of zoals de ook aanwezige Rob Alflen het destijds formuleerde: ,,Ab houdt helemaal niet van recepties maar hier komt hij toch maar mooi opdagen.''

De voormalige oefenmeester van FC Utrecht overleed - slechts 71 jaar oud - vorige week in zijn slaap. Gelukkig had zijn vroegere werkgever eergisteren een waardig eerbetoon in petto voor de man die zo sensationeel Europees voetbal naar Galgenwaard had gehaald. Waardoor een droom waarheid werd, want FC Utrecht lootte vervolgens een van de meest beroemde clubs ter wereld, namelijk Real Madrid.

Tijdens de indrukwekkende minuut stilte moesten mijn vrienden in Vak P en ikzelf natuurlijk ook even terugdenken aan het wonderlijke bijgeloof van Koning Ab. Zoals het feit dat hij zijn auto altijd op precies dezelfde plekje bij het stadion parkeerde en dat zijn jas steevast op hetzelfde haakje moest hangen. En niet te vergeten de volgorde waarin hij na de elftalleider de spelersbus in en uitstapte, dat moest ook altijd volgens hetzelfde ritueel gebeuren. Kortom: een wonderlijke man maar vooral een tactisch uitgekookte trainer, die ook een menselijk gezicht toonde naar zijn collega's in de trainersstaf en vooral naar de spelersgroep.

De zwaar bevochten zege op AZ beschouwden wij op Vak P dan ook als een waardig eerbetoon aan Ab Fafie en ook aan David di Tomasso die vlak voor de aftrap met zijn favoriete muziek werd herdacht. De spelers droegen een rouwband en gingen meteen na het beginsignaal van scheidsrechter Pieter Vink energiek aan de slag. Met het combinatievoetbal, precies zoals Ab Fafie het destijds propageerde. En aan het eind van deze maand zal ik zijn nieuwjaarskaartje natuurlijk node missen.

Hans van Echtelt
Vak P

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing