FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Fluit maar af, scheids

03-04-2011

6 reacties


Wat is er toch met ons cluppie aan de hand mensen?

Natuurlijk, FC Utrecht is geen FC Barcelona. Du Chatinier heeft het dit seizoen al meer dan eens gezegd. Maar wie de laatste weken Utrèg aan het werk ziet, krijgt geen moment de indruk dat dit elftal - in navolging van clubeigenaar Van Seumeren en de technische staf - ook zélf graag de play-offs voor Europees voetbal wil halen.

Het is wel erg makkelijk roepen dat scheidsrechter Danny Makkelie een té groot stempel op de spectaculaire wedstrijd tegen ADO Den Haag drukte. Wie eerlijk is moet gewoon bekennen dat de FC zelf ook behoorlijk faalde. Zo werd op het middenveld wel redelijk gespeeld door vooral Asare en Strootman, maar was voorin enige creativiteit ver te zoeken. Daarnaast weet je dat dergelijke dekkingsfouten als waaruit de 1-1 en 1-2 vielen, op dit niveau gewoon keihard afgestraft worden.

De speler waar ik mij tegen Den Haag het meest aan ergerde, was - niet voor het eerst overigens - Dries Mertens. De kleine Belg speelt eigenlijk al sinds de openingswedstrijd na de winterstop tegen Ajax waardeloos. Mijnheer heeft een transfer - liefst naar de Amsterdammers - in zijn hoofd en lijkt zich verder niet zo druk te maken of FC Utrecht nu wel of niet Europees speelt. Mertens speelt zijn wedstrijdjes uit, probeert af en toe een actie, maar de echte dreiging waarmee hij populair werd in Stadion Galgenwaard, is verdwenen.

De Europese campagne trekt dit seizoen een behoorlijk grote wissel op de te krappe selectie. Een waslijst aan blessures zorgt ervoor dat de FC onderaan het linkerrijtje bengelt en geluk heeft dat zowel Heracles Almelo, NEC als sc Heerenveen dit weekend verliest, zodat we achtste blijven. Tegelijkertijd is het gat met nummer zeven Roda JC opgelopen tot zes punten. Met nog vijf duels te gaan, lijkt mij dat onoverbrugbaar. Dus de achtste plaats is het hoogst haalbare.

Maar moet je überhaupt wel play-offs wíllen spelen? Allereerst lijkt het wel alsof de spelers helemaal geen zin hebben in nóg vier duels na de vijf nog resterende competitiewedstrijden. Hun batterijtjes zijn leeg. Niet zo gek, sommige spelers hebben al 44-45 duels in de benen.

Hoe realistisch is dan de eis van Van Seumeren dat hij Europees voetbal verwacht? Begrijp mij niet verkeerd, het waren vaak prachtige wedstrijden. Op basis van het vertoonde spel in de wedstrijden in Napels en thuis tegen Liverpool, had FC Utrecht misschien ook wel verdiend de groepsfase door te komen. Maar goed, dat is eigenlijk al teveel "als".

Natuurlijk ga ook ik komende (nazomer) graag weer Europa in. Het liefst overigens naar uitwedstrijden die met de auto te doen zijn, dat zijn in mijn ogen de leukste. Maar of dit de juiste manier voor FC Utrecht is om hogerop te komen, betwijfel ik. Geld levert de Europa League amper op en ook het argument dat het spelers naar je club lokt, gaat in mijn ogen niet meer op. Zo heel bijzonder is Europees voetbal namelijk niet meer.

Daarnaast zit je dan volgend seizoen weer met hetzelfde probleem dat er straks voor de winterstop al een compleet competitieseizoen moet worden afgewerkt. Want wederom een wedstrijd of vijftig met een dergelijk krappe en kwalitatief teleurstellende selectie moet je eigenlijk helemaal niet willen.

Dan kan Van Seumeren wel gaan roepen dat hij Europees voetbal eist, laat hem dan ook de daarvoor benodigde middelen verschaffen. Europees voetbal zou niet heilig moeten zijn, FC Utrecht wil meedoen om de eerste vijf plaatsen. Laat de club daar eerst aan werken, aan de verbreding en versterking van de selectie.

Tot nu toe is bijvoorbeeld nog geen enkele versterking voor komend seizoen bekend, terwijl de clubs om ons heen zich al wel versterken. Daartegenover staat wel het vertrek van ervaren spelers als Tim Cornelisse, Khalid Sinouh, Michel Vorm en Michael Silberbauer, terwijl waarschijnlijk ook de talenten Mertens en Jacob Lensky FC Utrecht zullen verlaten. Het is nog maar de vraag wat daarvoor terug komt.

Ondertussen lijken in Utrecht niet alleen de spelers te snakken naar de zomerstop, ook onder de supporters bespeurde ik tegen ADO een bepaalde gelatenheid. Alsof iedereen zoiets heeft van: fluit maar af, scheids. Het is mooi geweest.

Bertje Bunnik

Reacties

Bij dit bericht zijn 6 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing