FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht zag 'probleem Lensky' al aankomen

07-09-2011

1 reactie


FC Utrecht blijft achter Jacob Lensky staan, ondanks de vele incidenten die hij de afgelopen seizoenen heeft veroorzaakt bij de club. Gisteren werd bekend dat de speler een alcoholprobleem heeft. Iets wat op de club al een tijd werd gedacht. Technisch directeur Foeke Booy zegt: 'Wij gaan hem helpen.'

Zijn alcoholprobleem zal ervoor zorgen dat Jacob Lensky (22) de komende tijd geen wedstrijden voor FC Utrecht kan spelen. Hij wordt opgenomen in een kliniek. Het is niet bekend hoe lang de geboren Canadees met een Tsjechisch paspoort uit de running zal zijn. FC Utrecht zag het 'probleem Lenksy' volgens Foeke Booy al even aankomen. 'Wij hadden al enige tijd het vermoeden dat dit het probleem was. Ik ben blij dat Jacob de stap heeft genomen om zijn probleem te onderkennen en het naar buiten heeft willen brengen', vertelt de beleidsbepaler aan het AD.

Lensky trainde al een kleine twee weken niet mee met de rest van de selectie.

Sabbatical
De middenvelder werd in 2009 gecontracteerd. Dat was na zijn sabbatical, die hij zelf had ingelast na zijn dienstverband bij Feyenoord. In Rotterdam kwam hij nooit uit de verf, omdat hij moeilijk leek te aarden in de voetbalwereld.

Incidenten
De incidenten in Utrecht stapelden zich op. Vorig jaar november miste de jeugdinternational van Tsjechië een competitiewedstrijd omdat zijn paspoort was gestolen bij een privébezoek aan Zwitserland. Daardoor kon hij niet terugkeren naar Nederland. De clubleiding kon hem destijds dagenlang niet bereiken. Een vrijwilliger moest hem ophalen uit Zürich. FC Utrecht legde hem een boete op.

Protesten
Supportersprotesten kan de middenvelder ook moeilijk verteren. In 2010 wilde hij zijn contract inleveren toen supporters hun ongenoegen uitten tegenover spelers en trainer over de slechte resultaten. Een nieuw incident volgde afgelopen mei toen hij na nieuwe supportersprotesten zijn woede botvierde op een muurtje. Hij brak daarbij zijn hand, miste een wedstrijd en kreeg weer een boete aan zijn broek.

Pal achter Lensky
Volgens Booy zijn de incidenten allemaal te herleiden tot het alcoholprobleem. Niettemin blijft FC Utrecht pal achter zijn speler staan. Booy: 'Jacob heeft ons gezegd dat hij zijn probleem wil oplossen. En wij kunnen hem daarbij helpen. Het is bovenal een mens die met een enorm probleem worstelt en niet gelukkig is. Het is niet zo dat Jacob de eerste en enige is met dit probleem. Je ziet het wel vaker in topsport. Natuurlijk zijn er voor FC Utrecht grenzen in begeleiding en ondersteuning. Maar die grens is nog niet bereikt. Ook niet na al die incidenten. We zien door alles heen ook nog steeds een heel goede voetballer in hem. En het speelt voor ons ook geen doorslaggevende rol dat zijn contract afloopt in 2012.'

Bron: AD.nl

 

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing