FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht via penalties langs De Graafschap

22-09-2010

11 reacties


FC Utrecht heeft woensdagavond de vierde ronde van het KNVB-bekertoernooi bereikt. Makkelijk ging het niet; de Domstedelingen kwamen na rust op voorsprong via Jacob Mulenga, maar die stand werd vlak voor tijd geëvenaard door Sjoerd Overgoor (1-1). Omdat er in de verlenging ook geen doelpunt viel, kwam het aan op strafschoppen. Daarin hield FC Utrecht het hoofd ondanks één gemiste elfmetertrap koel en velde het de Eredivisiegenoot.

In een bijzonder zwakke eerste helft maakten De Graafschap en FC Utrecht (dat haar derde duel in negen dagen speelde) er een weinig verheffend duel van. Zowel de Superboeren als de bezoekers kozen ervoor om spelers die weinig aan spelen toekomen, zoals Erixon Danso (FC Utrecht) en Ties Evers (De Graafschap), de kans te geven. De nieuwelingen grepen echter niet hun kans. Beide partijen doken amper op voor elkaars doelen het enige gevaar kwam via kopballen van Steve De Ridder en Mulenga. Zowel de Belg als de Zambiaan troffen echter geen doel.

Rogier Meijer zorgde voor de enige opwinding door Edouard Duplan in het gezicht te raken met de arm; de Fransman liep daarbij een wond op. Michael Silberbauer produceerde een schot dat ver naast zeilde. Na rust duurde het opnieuw heel lang voordat beide ploegen wat gevaar toonden. Uit een corner slaagde Silberbauer er niet in de score te openen, waarna het spel weer inzakte. Pas twintig minuten voor tijd brak een kopbal van Mulenga eindelijk de ban.

Barry Maguire plaatste een hoekschop vanaf links mooi naar het midden, waar de aanvaller opdook achter de rug van Jan Wuytens. Hij kopte hard en goed in en liet daarmee Boy Waterman kansloos bij eigenlijk de eerste echte kans. Jacob Lensky kreeg vrij snel daarna de kans de wedstrijd op slot te gooien, maar dwong zichzelf naar een te lastige positie nadat hij alleen op Waterman af ging. De Graafschap hield hoop op een tegenstoot, omdat Utrecht de mogelijkheden onbenut liet.

Drie minuten voor het einde kreeg de ploeg loon naar werken; Overgoor nam een afvallende bal op de borst aan en schoot onhoudbaar binnen in de rechterhoek naast Michel Vorm. In de noodzakelijke verlenging werd niet gescoord, ondanks een dot van een kans voor Mulenga. De Afrikaan kopte nu echter niet goed in en zag de bal afzwaaien. In de strafschoppenreeks stopten Michel Vorm en Waterman inzetten van Jan-Paul Saeijs en Gianluca Nijholt. Hugo Bargas joeg vervolgens zijn penalty tegen de lat, waarna Tim Cornelisse FC Utrecht aan de winst hielp.

Bron: Voetbalprimeur.nl (foto idem)

Reacties

Bij dit bericht zijn 11 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing