FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht verliest in Arnhem: 2-0

02-03-2013

14 reacties


FC Utrecht heeft vrijdagavond ondanks een veldoverwicht met 2-0 verloren van Vitesse. Juist in de fase dat FC Utrecht nadrukkelijk op zoek ging naar de gelijkmaker, ontsnapte Vitesse-spits Wilfried Bony - al dan niet in buitenspelpositie - aan de Utrechtse defensie. De Ivoriaan faalde niet, oog in oog met Robbin Ruiter.

Uit het niets
Na een indrukwekkend eerbetoon aan de overleden Theo Bos, begint FC Utrecht goed aan de wedstrijd. FC Utrecht neemt direct het initiatief, zonder echt gevaarlijk te worden. Uit het niets is het echter Vitesse dat op voorsprong komt. Na onoplettendheid in de defensie van FC Utrecht komt de bal in het strafschopgebied plots voor de voeten van de boomlange Mike Havenaar, die de bal tegen de touwen schiet: 1-0.

Veldoverwicht
Het eerste bedrijf kenmerkt zich door een gering aantal kansen van beide ploegen. FC Utrecht dwingt Vitesse het meest van de tijd achteruit, maar weet weinig uitgespeelde mogelijkheden te creëren. Vitesse countert bij vlagen, maar komt niet verder dan kopballen van Bony en Van Ginkel.

Wilfried Bony
Na rust blijft FC Utrecht de wedstrijd dicteren. Het veldoverwicht dat de ploeg van Jan Wouters heeft, groeit. Juist op het moment dat FC Utrecht jacht maakt op de gelijkmaker, gooit Vitesse in de omschakeling roet in het eten. Wilfried Bony ontsnapt aan zijn belagers en verschijnt voor doelman Robbin Ruiter. De Ivoriaan weet als geen ander met deze situatie om te gaan en schuift beheerst binnen.

Trio kansen
In een tijdsbestek van tien minuten krijgt FC Utrecht vervolgens een drietal mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken. Edouard Duplan wordt op randje zestien door Dave Bulthuis met de kop bediend, maar schiet enigszins onbesuisd over. Niet veel later raakt een geplaatste kopbal van Jacob Mulenga, uit een corner van Tommy Oar, de paal. Diezelfde Mulenga wordt kort hierna door Mike van der Hoorn weggestuurd. Piet Velthuizen blijkt echter een sta in de weg en verwerkt de inzet van de Zambiaanse aanvaller tot hoekschop.

Met Leon de Kogel als extra aanvaller tracht FC Utrecht de druk op te voeren en de aansluitingstreffer te maken. Vitesse is echter de ploeg die in de eindfase van de wedstrijd uit de omschakeling de beste mogelijkheden krijgt. Scoren doen de Arnhemmers echter niet meer. Vitesse - FC Utrecht eindigt in 2-0.

Statistieken
15' Mike Havenaar 1-0
56' Wilfried Bony 2-0

Geel: Tommy Oar, Mark van der Maarel (beiden FC Utrecht)

Toeschouwers:

Opstelling Vitesse:
Piet Velthuizen, Tomas Kalas, Guram Kashia, Jan-Arie van der Heijden, Patrick van Aanholt, Marco van Ginkel, Mike Havenaar, Simon Cziommer (Frank van der Struijk/19), Renato Ibarra, Wilfried Bony, Gael Kakuta.

Opstelling FC Utrecht:
Robin Ruiter, Mark van der Maarel, Mike van der Hoorn, Jan Wuytens, Dave Bulthuis, Edouard Duplan, Johan Martensson ( Leon de Kogel/70), Anouar Kali, Tommy Oar (Bob Schepers/80), Cedric van der Gun, Jacob Mulenga.

Bron: www.fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 14 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing