FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht speelt gelijk tegen Vitesse

03-05-2012

13 reacties


FC Utrecht startte met Daan Bovenberg en Rodney Sneijder in de basis. Bovenberg vervangt Mark van der Maarel en Sneijder speelde voor de geblesseerde Johan Mårtensson. Het eerste gevaar kwam in de laatste thuiswedstrijd van het Eredivisieseizoen van Vitesse. Na vijf minuten stuurde Davy Pröpper ploeggenoot Giorgi Chanturia de diepte in met een steekbal. Doelman Van Dijk bleef rustig en keerde het schot van de Georgiër.

Beide ploegen zochten de eerste twintig minuten naar een opening in elkaars verdediging, maar vonden die maar met moeite. Na twintig minuten speelde Van Aanholt Jonathan Reis aan. Met een verdediger in zijn rug probeerde de Braziliaan de bal listig langs Van Dijk te prikken, maar die poging ging verloren. Vijf minuten later slalomde Duplan vanaf de eigen helft naar het doel van Piet Veldhuizen. Zijn schot landde op de rug van een Arnhemmer. De rebound, een hard schot van Daan Bovenberg, ging hard op het dijbeen van Patrick van Aanholt.

1-0
Vlak voor het half uur kwam FC Utrecht, na de tweede echt goede aanval, op voorsprong. Edouard Duplan haalde de bal op centraal op het middenveld. Met een versnelling liep hij zijn naaste belagers eruit en speelde Frank Demouge aan. De aanvaller kaatste de bal met enig fortuin terug op de Fransman die verwoestend uithaalde. Veldhuizen kon de bal slechts nakijken.

Zes minuten voor rust kreeg Asare de bal die de middenvelder op Van der Gun, aan de rechterzijde van het veld, plaatste. Asare liep door en kreeg de bal terug. De Ghanees probeerde de bal in de verre hoek te krullen, maar zijn poging ging naast. Een minuut later kreeg Demouge de kans op de 2-0. Duplan speelde Demouge vanaf de rechterzijde aan. In de loop schoot hij op doel, maar het schot ging naast Veldhuizen.

Vlak voor rust maakte Chanturia de gelijkmaker. Het schot van de Georgiër volgde na een mislukte corner van Vitesse. Van Dijk stond op het verkeerde been en zag de bal achter zich rollen. Na de goal moest aanvoerder Alje Schut geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Mike van der Hoorn.

Tweede helft
Direct na rust kreeg Frank Demouge een goede kans. In plaats van te kaatsen op Duplan, liet hij de bal lopen, waarna hij kon uithalen. Het schot met zijn linkervoet ging op de benen van Veldhuizen. Het was weer Demouge die een paar minuten een goede kans kreeg. Zijn schot haalde echter de touwen achter doelman Veldhuizen niet. Na een uur spelen kwam dan toch te beloning voor Frank Demouge. Uit een corner belandde de bal op het hoofd van Frank Demouge die Utrecht weer op voorsprong zette: 2-1. Een paar minuten later kwam FC Utrecht goed weg nadat Dave Bulthuis Nicky Hofs onderuit trok in het strafschopgebied. Scheidsrechter Van Hulten wuifde de actie weg en gaf geen penalty.

Kansen
Doordat het publiek achter het team ging staan, kreeg het team vertrouwen en volgenden er ook kansen. Zo ging een schot van Duplan via Veldhuizen naast en had Van der Gun te weinig kracht in de benen om de 3-1 te maken. Ruim twintig minuten voor tijd moest Rob van Dijk handelend optreden. Een schot van Patrick van Aanholt tikte hij katachtig uit de bovenhoek. Met nog acht minuten op de klok stond Nicky Hofs achter de bal voor een vrije trap. Zijn schot krulde de bal langs de Utrechtse muur, achter Van Dijk: 2-2.

Vier minuten voor tijd kreeg Van der Gun de kans op de 3-2. Een mooie bal van Kali, die voor Sneijder in het veld was gekomen, kwam op de voet van Van der Gun. Het schot belandde in het zijnet. In blessuretijd kreeg FC Utrecht nog een laatste kans op de overwinning. Frank Demouge stiftte de bal over Veldhuizen, maar ook over de goal.

Afscheid
Door het gelijke spel en door de winst van RKC Waalwijk op Roda JC (5-2) is de laatste kans op de play-offs nu definitief verkeken. Na afloop van de wedstrijd werd afscheid genomen van de keepers Rob van Dijk en Junior Fernández. Ook waren er bloemen voor Rodney Sneijder en voor clubarts Frank van Hellemondt. Daarna werd de Di Tommaso Trofee uitgereikt aan Edouard Duplan als beste speler van het seizoen gekozen door de supporters.

Bron: fcutrecht.nl
Foto: René van der Laan

Reacties

Bij dit bericht zijn 13 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing